Четвер, 26 грудня 2019 10:26

Легкі бронемашини для ЗСУ проходять завершальний етап національних випробувань

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, техніку, зокрема, перевіряли на ергономічність під час посадки, перевезення, висадки десанту й екіпажу.

23 грудня розпочався завершальний етап демонстраційного показу бронеавтомобілів для Збройних Сил України на території 37-го загальновійськового полігону Десантно-штурмових військ ЗСУ поблизу Житомира, повідомляє АрміяInform.

На полігоні продовжили демонстрацію можливостей техніки, яку виробники пропонують для прийняття на озброєння армії. Спеціалізовані автомобілі (СБА) «Новатор» і «Варта» від ТОВ «КВП «Українська бронетехніка», бойова броньована машина «Дозор-Б» ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. А.А. Морозова» (ХКБМ) та модернізований українсько-польський бронеавтомобіль Oncilla-М від ТОВ «НВК «ВК Система» змагалися між собою та демонстрували технічні спроможності комісії ЗС України.

Згідно з програмою випробувань, бронемашини перевіряли на ергономічність під час посадки, перевезення, висадки десанту й екіпажу. Десантники, що як екіпажі тестували машини, поділилися враженнями з членами комісії стосовно зручності розміщення і ведення бою, а також висадки з автомобілів.

Одразу було перевірено системи забезпечення життєдіяльності екіпажів: системи кондиціонування, обігріву, очищення повітря. Під час невеликого марш-кидка вчергове перевірено здатність техніки долати природні перешкоди та працездатність лебідки у випадку, якщо машина забуксувала.

Своєю чергою, сьогодні, 24 грудня, згідно із програмою, виконано вправи зі стрільби: автомобілі обладнували кулеметом НСВТ-12,7 мм, на кожен зразок надавали по 600 патронів, з них 100 – трасуючі. Кожен член екіпажу отримав автомат АК-74 5,45 мм та 600 патронів.

Нагадаємо, перший етап порівняльних випробувань бронемашин організований Міністерством оборони України проходив на випробувальному полігоні ПрАТ «АвтоКрАЗ» з 19 по 20 грудня. Після чого бронетехніка здійснила марш-кидок до Житомирського полігону протяжністю 520 км.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: