Вівторок, 08 жовтня 2019 20:17

На виставці озроєння представили новий український БТР

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, бронемашина спроектована згідно з останніми тенденціями у бойових машинах такого класу.

ПрАт НВО «Практика», що входить до складу «Ліги оборонних підприємств України», сьогодні, 8 жовтня, офіційно представило новий БТР «Отаман-3» з колісною формулою 6х6, що розглядається як основний претендент для оснащення Морської піхоти України.

Презентація відбулася на Міжнародній виставці «Зброя та Безпека-2019», повідомляє Defense Express.

«Отаман-3» від старих радянських БТР відрізняє те, що він спроєктований згідно з останніми тенденціями у бойових машинах такого класу: переднє розташування двигуна (Deutz – об’ємом 11,9 л та потужністю 558 к.с. – прим. ДЕ) та заднє розташування відсіку десанту (9 бійців).

При цьому, українська бронемашина має повноцінний протимінний захист з багатошаровим полом та протимінними сидіннями (стандарт НАТО STANAG 4569 – здатна витримати до 8 кг вибухівки – прим. ДЕ). Крім цього вона має протикульовий рівень захисту ПЗСА-5 (базовий) або STANAG лвл 4 (від куль 14,5 мм на відстані 200 метрів) при встановленні додаткового керамічного захисту.

За словами розробників, бойова машина вже готова до державних випробувань, однак конкретні строки їх завершення у НВО «Практика» назвати не наважуються, бо машина занадто інноваційна.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: