Середа, 24 квітня 2019 14:48

Представлено проект нового БТРу для морської піхоти

На озброєння морської піхоти ВМСУ може надійти сучасна бойова броньована машина, заточена під специфіку завдань, які виконуються цими підрозділами збройних сил.

Саме під таким кутом зору, 19 квітня, на нараді в заступника Міністра оборони України генерал-лейтенанта Ігоря Павловського було розглянуто аван-проект виробу ББМ 6х6 шифр «Отаман». Повідомляє ukrmilitary.com з посиланням на Лігу оборонних підприємств України.

У нараді взяли участь представники керівництва Ліги, Генерального штабу ЗСУ, Державного науково-дослідного інституту озброєння і військової техніки, Департаменту військово-технічної політики й розвитку ОВТ Міноборони, інших структур оборонного відомства, а також представники приватних оборонних підприємств «Телекард-прилад», корпорації «Таско» та Науково-виробничого об’єднання «Практика», які входять в кооперацію щодо розробки і створення «Отамана».

Головним виконавцем виробу – НВО «Практика», було представлено аван-проект бронемашини, окреслено та запропоновано до обговорення шляхи реалізації проекту. За підсумками наради було схвалено загальний обрис майбутньої бойової машини та визначено подальші завдання підприємствам – учасникам кооперації, щодо подальшої роботи.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Бронетранспортера колісної формули 6х6 шифр «Отаман» для забезпечення морської піхоти ВМС ЗС України

Повна маса 23500 кг
Споряджена маса 

(без бойового модуля)

18000 кг
Корисне навантаження до 5500 кг
Двигун Deutz, дизельний
Потужність двигуна 410kW/558 к.с.
Макс. крутний момент 2080 Нм
Коробка швидкостей Allison, автоматична (військова)
Екіпаж/десант 3+6 чол.
Балістичний захист Лобова проекція – від пострілів з кулемету 12.7 мм. 

Всі інші проекції – ПЗСА-5.

Можливість встановлення додаткового бронювання (STANAG рівень 4)

Бойовий модуль БМ-3М «Штурм»



Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: