П'ятниця, 19 червня 2020 09:45

Український виробник з початку року виготовив понад 20 паливозаправників

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, спеціальні автомобілі мають обсяг автоцистерн від 4 до 10,5 кубометрів.

Донедавна великовузлове складання і монтаж автовишок італійського та південнокорейського виробництва було флагманським напрямком на Заводі спецтехніки Техкомплект, відомому українському виробнику різнопланової спецтехніки на базі комерційного транспорту. До речі, зовсім скоро на заводі планують випустити власний телескопічний автогідропідйомник: роботи вже вийшли на фінішну пряму, і прем'єра нової української автовишки Техкомплект намічена в рамках листопадового «Комунтех-2020».

Втім, в 2020 році найбільш активним напрямком виробництва заводу Техкомплект стали автопаливозаправники, бензовози з вбудованою системою обліку палива. З початку року на заводі виготовили вже більше 20 таких автомобілів.

Подібні машини потрібні в будь-якій галузі, де використовується авто- та спецтехніка, що працюють на бензині, дизельному паливі і гасі (світлі нафтопродукти з щільністю до 860 кг/м3). Основне призначення такої спецтехніки - дозаправка машин, більше того, важливим критерієм для власників бізнесів є можливість стежити за експлуатаційними (транспортними) витратами - вбудована система обліку і роздачі палива, яка є в кожному автозаправнику від Техкомплект, дозволяє це зробити ретельно і не допустити нераціонального використання і розкрадань.

Наразі на заводі Техкомплект виконується виготовлення автоцистерн з поперечним перерізом «чемодан» і здійснюється монтаж зроблених цистерн на дорожні шасі МАЗ, ГАЗ, JAC, IVECO та інші сумісні вантажівки з GVW 7-30 т. Виробничий потенціал заводу - виготовлення цистерн місткістю до 20 м3. Але найбільшим попитом, що формує наряд-замовлення на виробництві заводу, користуються автоцистерни з об'ємом 4/5,5/10,5 м3.

Лише цієї весни вирішили замовити і купити автопаливозаправник в Техкомплект відразу кілька ключових клієнтів, причому, закупівлі деякими з них робилися партійно, по 3-5 машин. У Чернігівську область відправився 5-кубометровий паливозаправник на базі китайського шасі JAC N82 від «AGSOLCO Ukraine».

Ще одна партія 4-кубометрових бензовозів на базі IVECO Daily від ТОВ «АМАКО УКРАЇНА» вирушила працювати в корпорацію «Автомагістраль-Південь» (це вже друга закупівля паливозаправників Техкомплект цією компанією).

При виготовленні кожного паливозарпавника враховувалися нюанси бізнесу майбутнього власника спецтехніки:

1. Наприклад, виконувалося дооснащення бензовоза додатковими видами обладнання (наприклад, додатковий ящик для котушки шланга).

2. Фарбування цистерни в фірмові корпоративні кольори покупця. Наприклад, один з замовників весь свій автопарк забарвлює в жовті і сірі кольори. Саме в такій колірній гамі був зроблений автопаливозаправник з цистерною 10,5 кубометрів на базі білоруського шасі МАЗ-5340 - на сьогоднішній день, на думку і співробітників заводу, і, судячи з відгуків відвідувачів медіаджерел компанії (сайт і соцмережі), цей автопаливозаправник вважають найбільш елегантною і стильною спецтехнікою, зробленою в Техкомплект.

Зараз Завод спецтехніки Техкомплект розробляє план виробництва на друге півріччя 2020 року та робить ставку на виготовлення близько півсотні автопаливозаправників до кінця цього року. Судячи з тенденції першого півріччя, ці плани не можна вважати амбітними і нездійсненними, а, навпаки, цілком досяжними.

Ознайомитися з моделями паливозаправників на власні очі можна на таких галузевих виставках, як:

  • АГРО-2020 року, яку планують в цьому році провести з 11 по 14 серпня в Києві.
  • КОММУНТЕХ-2020 року, яка традиційно відбудеться в столиці, проведення призначено на 10-12 листопада.

Основні особливості виготовлення автопаливозаправників

До особливостей виготовлення цистерн для автопаливозаправників від Техкомплект можна віднести наступні моменти:

1. Суцільний поперечний зварювальний шов, який виконується механізованим способом за допомогою спеціального зварювального трактора, - це гарантує максимальну міцність зварювального з'єднання. За весь час виробництва автопаливозаправників Техкомплект не було жодного випадку протікання звареної цистерни.

2. Двостороннє зварювання всіх зварювальних швів судини.

3. Також всі автоцистерни проходять абразивоструйне очищення поверхні перед фарбуванням, після чого грунтується і наноситься двокомпонентна фарба в сучасній фарбувально-сушильній камері.

4. Кожна цистерна проектується індивідуально під кожне окреме шасі конструкторами, які можуть пишатися стажем понад 10 років у виробництві автопаливозаправників. Детально і ретельно готується технічна документація на кожну цистерну - це понад 1000 аркушів А4.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: