Середа, 16 жовтня 2019 14:32

Volkswagen відмовився від будівництва автозаводу в Туреччині

Інвестиційне рішення, що довго готувалося, вже було прийнято, і залишалося тільки офіційно підписати контракт. Однак через розпочатої Туреччиною 9 жовтня військової операції проти курдів на півночі Сирії Volkswagen 15 жовтня зупинив реалізацію проекту нового автозаводу.

Німецький концерн збирався спорудити новий завод в турецькому місті Маніса, на заході країни, поблизу порту Ізмір, для чого на початку жовтня зареєстрував там дочірню фірму. Про це повідомляє dw.com.

«Правління акціонерного товариства Volkswagen відклало рішення про новий завод», - повідомила німецьким ЗМІ прес-служба концерну і додала, що «ми дуже уважно спостерігаємо за ситуацією і стежимо за нинішнім розвитком з великою тривогою».

Звертає на себе увагу, що в заяві мова йде тільки «про новий завод», Туреччина в цій фразі не згадується, з чого можна зробити висновок, що вже прийняте принципове рішення на користь даної країни може бути і переглянуто – передає SpecMachinery.com.ua.

За даними німецьких ЗМІ, мова йде про вкладення приблизно в 1 мільярд євро в підприємство потужністю до 300 тисяч автомобілів на рік, на якому працювало б близько 4 тисяч чоловік. Почати будівництво планувався в кінці 2020 року, щоб вже з 2022 року розпочати випуск моделей VW Passat і Skoda Superb.

Прем'єр-міністр Нижньої Саксонії соціал-демократ Штефан Вайль (Stephan Weil) виступив 15 жовтня з недвозначною заявою: «Поки ситуація така, яка вона є, я не можуть уявити собі мільярдну інвестицію Volkswagen в Туреччині». За словами політика, турецька військова операція на півночі Сирії є очевидним порушенням міжнародного права, вона призведе до загострення становища в регіоні та викличе величезний потік біженців.

У той же час Штефан Вайль підкреслив, що поки рішення про будівництво заводу в Туреччині відкладено, але не скасовано. Подальшу долю проекту наглядова рада (рада директорів) Volkswagen, членом якого є і прем'єр-міністр, обговорить на своєму наступному засіданні, запланованому на середину листопада. До тих пір ніяких офіційних рішень очікувати не слід.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: