Четвер, 09 січня 2020 16:30

Bosch представила інноваційний сонцезахисний козирок

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новинку представили на виставці CES 2020.

На CES 2020 у Лас-Вегасі розробники Bosch представили сонцезахисний козирок з прозорим рідкокристалічним дисплеєм. Технологія отримала назву Virtual Visor.

За даними фірми, яка посилається на статистику Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США, сонячні відблиски щорічно стають причиною тисяч аварій. Яскраве сонце, що сліпить водіїв, провокує вдвічі більше ДТП, ніж будь-які інші несприятливі дорожні умови. І традиційний шматок пластика, закріплений на верхній кромці лобового скла, не завжди може позбавити водія від світла, що потрапляє прямо в очі.

Тому в Bosch пропонують використовувати замість сонцезахисного козирка, що не мінявся вже майже століття, прозорий рідкокристалічний дисплей. Штучний інтелект, спираючись на дані салонних камер стеження за водієм, може прораховувати, де саме в кожен конкретний момент часу знаходяться його очі, і затемнювати саме ту ділянку дисплея, який забезпечить потрапляння тіні в потрібне місце. Простіше кажучи, Virtual Visor буде сам піклуватися про те, щоб сонце не сліпило водія, не позбавляючи його при цьому достатнього огляду.

Коли саме технологія знайде застосування на серійних машинах, поки не уточнюється, але Virtual Visor безумовно може зробити водіння комфортнішим і безпечнішим.

Медиа




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: