Вівторок, 06 серпня 2019 12:45

«АвтоКрАЗ» випустив більше 25 новітніх зразків техніки за 5 років

Створення новітніх зразків відбувається на заводі від початкового етапу — конструкторського проектування, до виходу готової одиниці техніки з наступною перевіркою профільними фахівцями випробувального центру. Лише за останні роки професіоналами заводу виготовлено ряд новітніх технічних розробок – розповідають в прес-службі заводу.

В 2014 році ПрАТ «АвтоКрАЗ» продовжив розвиток перспективної лінійки автомобілів в безкапотному виконанні.

Згідно з планом ДКР 2014 року, «АвтоКрАЗ» розробив і виготовив нове універсальне шасі КрАЗ-5401Н2 колісної формули 4×2. Шасі спроектоване з урахуванням його максимальної уніфікації і адаптації під різні силові установки та спецнадбудови.

Нове, перспективне покоління кременчуцьких вантажівок, спроектоване спеціально під потреби комунальних господарств країни. Безкапотна лінійка нових КрАЗів дуже маневрена, що важливо в умовах міського циклу, при цьому ефективна і потужна, як і її серійні капотні побратими.

Розвиваючи перспективну лінійку автомобілів з компонуванням «кабіна над двигуном», «АвтоКрАЗ» створив новий самоскид КрАЗ-5401С2 колісної формули 4×2, який є ідеальним рішенням для міських умов.

Новенький оригінальний самоскид КрАЗ-5401С2 може бути оснащено встановленим за кабіною краном маніпулятором.

На базі нового покоління безкапотних автомобілів «АвтоКрАЗ» разом зі своїми партнерами розробив цілий ряд автомобілів, серед яких: сміттєвози, пилососи, комбіновані дорожні машини, спецмашини з мулососним і каналопромивочним обладнанням та інші.

Однією з таких розробок є спеціалізований універсальний автомобіль-сміттєвоз, що базується на двовісному шасі КрАЗ-5401Н2 екологічного класу Євро-5.

Універсальний спецавтомобіль може мати подвійне призначення. Протягом року він використовується у якості сміттєвоза, а взимку на нього додатково монтується снігоочисний відвал для розчищення доріг від снігу.

Іншою розробкою для комунальних служб є багатофункціональний спеціальний автомобіль з мулососним обладнанням на базі полегшеного шасі КрАЗ-5401Н2. Автомобіль виконує декілька функцій: механізований збір, транспортування та розвантаження рідких відходів, які не містять горючих, агресивних та вибухонебезпечних матеріалів та може використовуватись міськими службами для розчищення доріг від снігу в зимовий період — передбачена можливість установки снігоприбирального відвалу.

Чергова новинка від «КрАЗу», яка була виготовлена в 2015 році — сміттєзбиральний автомобіль із заднім завантаженням КрАЗ-5401К2. Спецмашина підтримує чистоту і порядок на Буковині.

Спеціально для дорожніх служб було розроблено кілька універсальних новинок, а саме: універсальний дорожній автомобіль КрАЗ-5401К2 з повним комплектом піскорозкидувального та поливомийного обладнання; спеціальний автомобіль для утримання доріг на базі самоскиду КрАЗ-5401С2, що також обладнано відповідним устаткуванням; та комбінована дорожня машина зі змінним мулососним, піскорозкидувальним, снігоприбиральним обладнанням та щіткою на базі шасі КрАЗ-5401Н2.

Основна перевага даних машин — вони можуть використовуватись протягом року, оскільки обладнання легко монтується і демонтується. Так, в зимовий період автомобілі можуть застосовуватись для очищення доріг від снігу і посипання інертними матеріалами, або антиожеледними реагентами. Влітку КрАЗ-5401К2 та КрАЗ-5401Н2 з мулососним обладнанням можуть бути використані для поливу доріг, їх очищення за допомогою щітки, а КрАЗ-5401С2 — використовуватися як звичайний самоскид для перевезення різних вантажів.

Портальний сміттєвоз створений в 2017 році на базі шасі КрАЗ-5401Н2. Автомобіль оснащено високоефективним газовим двигуном M906LAG екологічного класу Євро-5, має високі надійність, ефективність, маневреність, а також ергономічність робочого місця водія. Встановлення рядного газового двигуна виробництва найвідомішого німецького виробника — компанії Daimler, із низьким рівнем емісії (Euro-5), робить спецвиріб високоекономічним, із безпечним і бездимним вихлопом для навколишнього середовища.

У 2018 році ПрАТ «АвтоКрАЗ» передав замовнику ще один багатофункціональний спецавтомобіль на базі двовісного КрАЗа — каналопромивний КО-503 на базі КрАЗ-5401Н2.

Для потреб транспортної галузі на універсальному шасі КрАЗ-5401Н2 розроблено фургон типу ізотермічний/рефрижератор об’ємом 33,13 м3, який підтримує температурний режим від мінус 20 до плюс 20°С.

Для сільського господарства були створені: новий самоскид-зерновоз КрАЗ-5401С2 із платформою власного виробництва та завантажувач сухих кормів на шасі КрАЗ-5401Н2.

Самоскид-зерновоз КрАЗ-5401С2-500 внесено до переліку техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок державного бюджету. «АвтоКрАЗ» розраховує, що завдяки участі в цій програмі продукція підприємства стане більш доступною для українських споживачів. Це, в свою чергу, сприятиме завантаженню заводу та збільшенню його видатків у бюджети різних рівнів.

Для гірничодобувної промисловості на шасі КрАЗ-5401Н2 виготовлено нові спецавтомобілі, ексклюзивні та єдині в Україні за своїми параметрами: забивочна машина МЗ-5401 та миюча мобільна установка УММ-5К.

МЗ-5401 призначена для транспортування забивочного матеріалу до заряджених свердловин і механізованої набійки вертикальних і похилих свердловин на відкритих гірських розробках, засипці траншей. УММ-5К високого тиску з підігрівом води призначена для змивання забруднень будь-якої складності, у тому числі мастила, палива, з гірської техніки, що експлуатується на запилених та забруднених об’єктах. Автомобілі були поставлені на адресу Полтавського ГЗК.

В 2019 році також до Полтавського ГЗК було поставлено унікальні вахтові автомобілі на базі автомобіля КрАЗ-5401Н2 — АСВ-72.1. Автомобілі призначені для перевезення вахтових бригад підприємства до місця роботи. Машини обладнанні системою кондиціонування, автономного опалювання салону — Webasto, дистанційним зв’язком з кабіною водія, на вікнах кузова фургона встановлено захисну сітку з можливістю її швидкого демонтажу. Розраховані на 26 посадкових місць.

Слідом за середньотонажним шасі КрАЗ-5401 (4×2), максимально уніфікованим з різними силовими установками і спецнадбудовами, розроблено і виготовлено шасі КрАЗ-4501Н2 колісної формули 4×2. Цей автомобіль, як і вся нова аналогічна техніка, розроблений і виготовлений відповідно до плану дослідно-конструкторських робіт на 2017 рік. Автомобільне шасі КрАЗ-4501Н2 має вантажопідйомність до 5т.

Також були проведені роботи з розширення можливостей застосування шасі КрАЗ-5401Н2. Скорочена база та зменшена вантажопідйомність дозволили використовувати шасі для іншого типу устаткування. Одним із таких спецвиробів є новий сміттєвоз із боковим завантаженням, що був виготовлений «АвтоКрАЗом» разом із кременчуцьким підприємством — ВО «Авто-Холдинг».

Спецмашина призначена для збору твердих побутових відходів у кузов сміттєвоза, їх ущільнення, транспортування та механізованого розвантаження в місцях утилізації.

На базі тривісного шасі КрАЗ-6511Н4 розроблено також багато нових автомобілів.

Солерозкидувальне і снігозбиральне обладнання КДМ встановлено на самоскиді КрАЗ-6511С4 колісної формули 6×4, який обладнаний комфортабельною кабіною.

Новий сміттєвоз на базі шасі КрАЗ-6511Н4 із змінними контейнерами власного виробництва виготовлено ПрАТ «АвтоКрАЗ» згідно до завдання замовника. Спецавтомобіль здійснює механізоване навантаження, транспортування та розвантаження твердих побутових, великогабаритних будівельних і побутових відходів, а також транспортування змінних кузовів різного функціонального призначення. До складу спецобладнання входить мультиліфтова система крюкового типу із гідравлічним краном-маніпулятором. Змінний кузов — самоскидний металевий контейнер із заднім бортом, що відчиняється.

Комбінований КрАЗ на базі шасі КрАЗ-6511Н4 укомплектований змінним мулососним, піскорозкидувальним, снігоприбиральним обладнанням і щіткою.

Автокран КС-65719 вантажопідйомністю 40 тонн з’явився у лінійці аналогічної спецтехніки КрАЗ у 2019 році на базі шасі КрАЗ-6511Н4.

КрАЗ-6511Н2 — нове оригінальне шасі колісної формули 6×2, яке розширило асортимент продукції Кременчуцького автозаводу.

Автомобіль вантажопідйомністю 18 тонн призначений для монтажу установок промислового призначення і технологічного обладнання. Дане шасі від попередників відрізняє наявність задньої третьої підйомної вісі, що дозволить зменшити витрату палива і знос гуми, коли автомобіль не завантажений. Після завантаження автомобіля, вісь опускається і автомобіль працює, як і його тривісні побратими.

Кразівці створили ще одну новинку. У модельному ряді автомобілів КрАЗ з’явився чотиривісний самоскид у безкапотному виконанні КрАЗ-7133С4 колісної формули 8×4. Цей самоскид — наймогутніший серед усіх своїх серійних побратимів. Основне призначення самоскида КрАЗ-7133С4 — експлуатація в дорожньому і промисловому будівництві та на розробках родовищ корисних копалин. За основними параметрами новий чотиривісний самоскид не поступається своїм закордонним аналогам, при цьому його ціна нижча, а сервіс — доступніше.

Найпотужніший в Україні автокран КС-65719 із максимальною вантажопідйомністю 40 тонн в липні 2019 року вперше встановлено на безкапотному шасі КрАЗ-7133НЕ, що оптимально слугує для монтажу кранової надбудови, яка включає чотирьохсекційну стрілу довжиною 34 метри. Кабіна машиніста — комфортна, з круговим склінням, що забезпечує видимість зони робіт при будь-якій довжині стріли та куту її нахилу. Система управління крановими операціями — стандартна, із приладами безпеки.

Нова модель, яку Кременчуцький автозавод у своїй продуктовій лінійці ще не мав, — повнопривідний сідельний тягач КрАЗ-6510ТЕ (6×6). Потужний, маневрений, та перспективний із автоматичною коробкою передач, автомобіль має дужу силову установку, комфортне місце для водія, необхідні для виконання будь-якого завдання із доставки великогабаритного вантажу. Технічні вимоги до новинки прописав замовник. Основні відмінності від решти тягачів КрАЗ — безкапотна кабіна з місцем для відпочинку, двигун потужністю 460 к. с., коробка — автомат.

На сьогодні підприємство може забезпечити відповідною технікою всі галузі, які мають в ній потребу – кажуть в прес-службі підприємства.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: