Четвер, 05 листопада 2020 19:40

Allison представила гібридну трансмісію для автобусів

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новинка буде першим продуктом з нової лінійки Allison eGen.

Компанія Allison Transmission представила систему гібридного приводу eGen Flex, що дозволяє автобусам пересуватися на повністю електричній тязі з відключеним двигуном внутрішнього згоряння. Гібридний привод eGen Flex став першим продуктом компанії з нової лінійки Allison eGen.

Оснащені їм автобуси, як уточнює прес-служба компанії, можуть рухатися з непрацюючим двигуном на електротязі, при цьому живлення допоміжного обладнання зберігається. Це дозволить експлуатувати машини в зонах, де встановлено заборону на шкідливі викиди, крім того, подібний режим дозволить відключати двигун внутрішнього згоряння при під'їзді до зупинки на час посадки і висадки пасажирів.

У систему eGen Flex включені приводний блок, інвертор і акумуляторну систему накопичення електроенергії. Приводний блок оснащений зчіпною муфтою, що забезпечує відключення заглушеного двигуна внутрішнього згоряння від приводу. Інвертор відрізняється компактністю і малою вагою; в якості теплоносія його системи охолодження використовується водний розчин етиленгліколю, що, як заявляє виробник, виключає необхідність в масляних магістралях, спрощує установку, знижує витрати на технічне обслуговування і збільшує тривалість безвідмовної роботи вузла.

Система акумулювання електроенергії створена на основі сучасних літій-тітанатних (LTO) батарей, що відрізняються високою щільністю енергії і здатністю до швидкої перезарядки; подібні батареї забезпечують також більшу дальність ходу на одній зарядці.

Нова система гібридного приводу стане доступна в двох версіях: eGen Flex і eGen Flex Max. По набору функцій і можливостям система eGen Flex схожа на гібридну силову установку Allison H 40/50 EP; версія eGen Flex Max забезпечує автобусам запас ходу на електротязі до 16 кілометрів.

Системи eGen Flex і eGen Flex Max будуть пропонуватися в конфігураціях «40» і «50», що відповідають вимогам автопарків до крутного моменту. Систему eGen Flex можна доповнити пакетом живлення електроустаткування Increased Accessory Power 2; для eGen Flex Max його наявність буде обов'язковою. Пакет забезпечує електроживлення допоміжного обладнання (зокрема, кондиціонера або електричного обігрівача).

На ринок систему приводу eGen Flex виробник має намір вивести в 2021 році. У лінійку рішень, які будуть випускатися під брендом eGen, увійдуть гібридні і повністю електричні системи приводу, в тому числі електричні мости Allison.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: