Четвер, 13 грудня 2018 15:52

У ХТЗ є перспектива вийти на ринки ЄС

Принаймні так сказав радник представництва ЄС в Україні Фабіо Делла Піаза при відвідуванні ХТЗ.

На прохання представництва ЄС в Україні Харківський тракторний завод, що належить групі DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського, прийняв делегацію європейських дипломатів і радників посольств країн-членів ЄС в Україні.

Завод відвідали представники 24 дипломатичних місій країн-членів ЄС, серед яких Австрія, Бельгія, Болгарія, Чехія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Італія, Латвія, Люксембург, Голландія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Іспанія , Швеція, а також представники консультативної місії ЄС в Україні.

«Ми приїхали сюди не тільки тому що Харківський тракторний завод має велике історичне значення. Він також є підприємством, яке має всі перспективи для розвитку і подальшого виходу на ринки Європи », - розповів про мету візиту європейських дипломатів на ХТЗ Фабіо Делла Піаза.

Зі свого боку, генеральний директор ХТЗ Андрій Коваль зазначив: «Це одне з найбільших підприємств в Харківській області, більш того, одне з небагатьох підприємств машинобудівного сектора. Дипломати побачили - підприємство працює, робочі на своїх місцях. Для нас ця зустріч цікава з точки зору стратегії: ми експортуємо продукцію. Але проблема, яка нас стримує - відповідність нашого продукту європейським сертифікаційним вимогам. В іншому модернізація йде за планом, в рамках реконструкції ряду цехів поставили 3D-лазер, купуємо зараз обробні центри, йде поступовий процес адаптації. Якби ви бачили, що ми продавали 2 роки тому і що продаємо зараз, всі поставлені цілі цілком досяжні ».

Відзначимо, перспективи вийти на ринки ЄС є у всіх вітчизняних виробників без винятку: досить випускати конкурентноздатну, якісну продукцію, яка відповідає стандартам.

Однак скористатися цими перспективами зможуть далеко не всі. І у ХТЗ - шанси досить великі.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: