Середа, 12 січня 2022 10:48

Малотоннажні Opel, Peugeot та Citroen пропонуватимуться в Європі лише із електродвигунами

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, з початку 2022 року у європейських прайс-листах пасажирських версій залишилися лише електричні модифікації Citroen, Opel та Peugeot.

Відтепер європейським покупцям будуть доступні тільки електричні «каблучки» Citroen Berlingo, Opel Combo Life і Peugeot Rifter, а також три близнюки-малотоннажники Citroen Spacetourer, Peugeot Traveller і Opel Zafira Life.

Причому електрифікація навіть посилила схожість автомобілів: усі шість моделей пропонуються з єдиним електромотором потужністю 100 кВт (136 к. с.) та тяговою батареєю об'ємом 50 кіловат-година. Втім, для більш важких Spacetourer, Traveller та Zafira Life можна замовити тягову батарею на 75 кіловат-годину, яка підвищить запас ходу з 230 до 330 км.

Тим не менш, бензинові та дизельні малотоннажники Citroen залишаться доступними для корпоративних клієнтів, а в Швейцарії та в країнах Балканського півострова машини з ДВС будуть продаватися і надалі. Втім, плани щодо переведення брендів альянсу на електромобілі вже затверджено.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у 2028 році з європейських салонів зникнуть бензинові та дизельні «Опелі», а до 2030 року аналогічна доля очікує і на Peugeot.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: