П'ятниця, 03 вересня 2021 09:40

В США відбулася прем'єра електричного «близнюка» IVECO S-Way

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в останній день серпня на виставці ACT Expo в Лонг-Біч (Каліфорнія) відбулася офіційна презентація першої електровантажівки компанії Nikola.

При першому погляді на автомобіль ми легко впізнаємо в ньому IVECO S-Way. Але при цьому слід визнати, що цей «європеєць» виглядає дещо незвично.

На сонцезахисному козирку можна помітити п'ять помаранчевих ламп, які є типовим елементом американських дальнобоев. Колісна база сідельного тягача також незвично довга. І все тому, що це не IVECO S-Way, а його американський брат-близнюк, названий Nikola Tre.

Nikola Tre - це європейсько-американський автомобільний проект. Вантажівка обладнана повним електроприводом, який включає електродвигун потужністю 480 кВт (645 к. с.) і блок акумуляторних батарей із сумарною місткістю 753 кВтг.

Цей запас енергії дозволить тягачеві Nikola Tre в складі автопоїзда з повною масою 37200 кг подолати 560 км з однієї зарядки батарей. Максимальна швидкість транспортного засобу становить 120 км/год.

Зарядка може здійснюватися через різні електромережі. Найбільш оперативний варіант буде в тому випадку, якщо батареї живитимуться від зарядного пристрою постійного струму потужністю 240 кВт. В такому разі для заповнення 80% ємності АКБ потрібно всього 2 години.

Електромобіль вже пройшов численні випробування на американських дорогах, і повністю адаптований до тамтешніх транспортних норм. Оскільки виробничий майданчик Nikola в США ще перебуває в стадії будівництва, то спочатку модель Nikola Tre почнуть збирати на заводі IVECO в Ульмі (Німеччина) і потім відправляти американським покупцям.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, наприкінці 2023 року модельний ряд Nikola повинен збагатитися водневою версією, що пропонує вдвічі більший діапазон дії.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: