Субота, 10 квітня 2021 23:12

Представили економічний автопоїзд на базі Mercedes-Benz Actros

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Mercedes-Benz, Schmitz Cargobull і Betterflow створили високоефективний автопоїзд із покращеною аеродинамікою

Міжнародна компанія з Нідерландів Vion Holding, яка працює в сфері харчової промисловості, недавно отримала унікальний набір, що складається з сідельного тягача Mercedes-Benz Actros 1848 LS 4×2 StreamSpace та ізотермічного напівпричепа Schmitz Cargobull. І хоча зовні цей транспортний засіб виглядає як звичайнісінький автопоїзд, але при детальному вивченні ми побачимо там чимало цікавого.

Так, зокрема, напівпричеп обладнаний аеродинамічним пакетом Betterflow. Цей набір пристроїв був розроблений фахівцями німецької фірми Betterflow GmbH. Пакет складається з бічних спідниць-відбивачів, плоских пластин, закріплених під шасі, а також хвостових рухомих елементів, закріплених на дверях трейлера.

Аеродинаміка - це основний фактор, який справляє величезний вплив на витрату пального. На транспортних засобах знаходиться безліч проблемних місць, які перешкоджають вільному руху повітряного потоку по автомобілю.

На сучасних автопоїздах до таких зон відносяться проміжок між тягачем і напівпричепом, простір під трейлером, який затягує під час руху великі маси повітря, і традиційний стрімкий «хвіст», що створює велику турбулентність. Повітряні потоки створюють негативний тиск в цих областях, яке вантажівка згодом повинна подолати. Тільки на боротьбу з динамічним опором витрачається до 13 літрів палива на 100 км шляху.

Betterflow розробив нову автоматичну систему рухомих задніх крил. Ці задні спойлери повністю згруповані і знаходяться в складеному стані. При розгоні і досягненні швидкості 60 км/год, вбудовані електродвигуни «випрямляють» пластини, і вони утворюють якусь подобу «хвоста». Це призводить до зменшення турбулентності набігаючого повітряного потоку, і, як наслідок, до скорочення витрати палива до 9%.

Слід уточнити, що ці дуже вагомі 9% формуються за рахунок усіх елементів аеродинамічного пакету. Коли вантажівка сповільнюється, і його швидкість стає менше 60 км/год, все спойлери автоматично складаються на свої місця. Таким чином, водієві не доводиться турбуватися про їхнє положення при виконанні маневрах.

Додамо сюди також високі аеродинамічні характеристики сідельного тягача Mercedes-Benz Actros 1848.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, це вантажівка, у якій бічні дзеркала замінені системою камер MirrorCam. Завдяки цьому вдалося знизити витрату пального на 1,5%. Своєю чергою система Predictive Powertrain Control, яка адаптує роботу силового агрегату під конкретні дорожні умови, керуючись даними GPS і цифровими картами місцевості. І це дозволяє знизити витрату палива на заміських дорогах до 5%.

Нагадаємо, що ознайомитися із перевагами нових вантажних автомобілів Mercedes-Benz можна завітавши до ПрАТ «АТП «Атлант», офіційного дилера Mercedes-Benz в Україні.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: