Вівторок, 08 грудня 2020 10:51

Volvo запускає виробництво трьох модифікацій електровантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, випуск автомобілів VNR Electric стартує на початку 2021 року у Північній Америці.

Модельний ряд включатиме три конфігурації - одновісна вантажівка з повною масою 15 т та тягачі 4×2 та 6×4, повною масою 30 та 37 т. Два електродвигуни VNR Electric забезпечують потужність до 455 к. с. із двоступінчастою коробкою передач I-Shift.

Максимальна дальність поїздки досягне приблизно 240 км між зарядами, залежно від конфігурації авто. Акумулятор потужністю 264 кВт-год може зарядитися на 80% за 70 хвилин за умови використання зарядного пристрою потужністю 150 кВт. З'єднання можуть здійснюватися за допомогою роз'ємів CCS1 або CCS2.

Хоча холодна погода може прискорити розряджання акумулятора, це вирішується за допомогою гліколевого контуру, який подається через вантажівку, додаючи тепло, коли це потрібно. Самі батареї розраховані на вісім років номінального використання, залежно від застосування.

Електрична платформа значним чином базується на технології, що використовується у вантажних автомобілях Volvo FE Electric, які випускаються в Європі, але вона була адаптована для конкретних потреб ринку Північної Америки.

Кабіна VNR Electric здебільшого ідентична автомобілю із дизельномим двигуном VNR, але є відмінності. Вимірювач потужності замінює тахометр, є регенеративний регулятор гальма та ін.

Як передає SpecMachinery.com.ua, наразі попередньо виготовлені 70 електровантажівок Volvo VNR Electric.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: