Середа, 04 березня 2020 17:04

На МАЗі розповіли про суперпідйомний сміттєвоз

Білоруські міста переходять на суперпідйомні сміттєвози МАЗ-590425, які здатні «перетравлювати» за раз близько 8,3 т відходів. Про це повідомили в прес-службі виробника.

МАЗ-590425 відноситься до просунутих сміттєвозів - маневрений і вантажопідйомний. Сміттєвоз вміщує 17 куб. м побутових відходів, ще 1,8 «кубометра» бере на себе завантажувальна ємність заднього борту. Вантажопідйомність машини становить 7,5 тонни, а з перекидачем - і зовсім 8,3 - повідомляють в компанії.

В результаті повна маса автомобіля досягає 20,5 тонни: на задній міст припадає 13 000 кг, а на передню вісь - 7500. Кузов виконаний у формі еліпса без додаткових підсилюючих ребер – передає SpecMachinery.com.ua.

Спецмашина може витягувати сміття з контейнера будь-якої форми і розміру. Після завантаження спеціальний механізм його пресує під високим тиском. Підйомник можна запускати різними способами - продумано напівавтоматичне і ручне управління.

У «сталевій мурашці» використовується надійне шасі МАЗ. Його приводить в дію 270-сильний двигун Weichai класу Євро-5, який працює в парі з 9-ступінчастою коробкою передач від ZF. Паливний бак вміщує 300 літрів.

Спецмашини обладнують малою або великою кабіною - на 2 або 3 місця відповідно. Усередині ставка зроблена на комфорт і ергономічність: встановлені зручні сидіння, кондиціонер, магнітола і камера заднього виду. Вивантажувати сміття на полігоні можна автоматично прямо з кабіни.

З огляду на популярність МАЗів в нашій країні, не виключено, що сміттєвоз МАЗ-590425 з'явиться і в Україні.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: