Середа, 13 березня 2024 09:58

Міноборони оголосило тендер на закупівлю 154 пікапів для ЗСУ

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, замовником виступає державне підприємство «Агенція оборонних закупівель».

Загальна очікувана вартість – 206,5 мільйонів гривень (з ПДВ). Термін постачання: до 90 календарних днів від дати підписання додаткової угоди про взяття бюджетних зобов’язань.

Автомобілі типу пікап (Pick-Up) повинні мати повний привід із колісною формулою 4х4 та вантажопідйомність не менше 0,8 тонни (з можливістю буксирування причепу повною масою не менше 0,85 тонни).

Двигун дизельний з питомою потужністю не менше 136 кінських сил і відповідністю екологічним нормам не нижче рівня «ЄВРО-2».

При цьому кузов (вантажна платформа) пікапа повинен бути металевий з можливістю розміщення в ньому особового складу у кількості не менше чотирьох людей, а також забезпечувати можливість монтажу додаткового обладнання під озброєння.

У Міноборони зазначили, що закупівля відбуватиметься шляхом застосування рамкової угоди.

Наголошується, що це дасть можливість у конкурентний спосіб закуповувати техніку, не розкриваючи для загального доступу чутливу інформацію.

«Це лише початок масштабної роботи із постачання Збройним Силам України вкрай необхідних пікапів. Закупівля цих автомобілів має важливе значення для забезпечення потреб військових у сучасній техніці та їх бойової готовності», — запевнив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Директорка «Агенції оборонних закупівель» Марина Безрукова зазначила, що зараз агенція працює над підготовкою прямих угод із виробниками пікапів.

Водночас, за її словами, триває робота з Міноборони та народними депутатами над змінами в законодавстві, які дадуть можливість укладати такі контракти.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у грудні 2023 року Агенція вже намагалася закупити через Prozorro 1016 пікапів для українського війська, однак через низку факторів закупівлю скасували.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: