Понеділок, 05 лютого 2024 13:40

На продаж виставили найшвидший в світі пожежний автомобіль

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, загалом у 1967 році випущено лише п'ять 260-сильних пожежних пікапів Maserati Quattroporte, які обслуговували перегони «Формули-1».

У Франції на аукціон Artcurial виставили незвичайний Maserati Quattroporte 1967 року. Розкішне авто перетворено на пожежний пікап. Його історію розповіли на сайті аукціонного дому.

Випустили лише п'ять таких пікапів Maserati Quattroporte. Їх створили спеціально для Гран-прі Італії у «Формулі-1». Звичайні пожежні авто вважалися занадто повільними, адже в разі пожежі під час перегонів необхідно було максимально швидко прибути на місце аварії.

Тюнінг Maserati Quattroporte виконало ательє Carrozzeria Grazia з Болоньї.

Спортивний седан вибрали тому, що він оснащений потужним 4,7-літровим V8 на 260 сил і здатний розвинути швидкість понад 200 км/год. До того ж, він доволі великий, що дало змогу вмістити необхідне пожежне обладнання.

У Maserati Quattroporte зрізали кузов і встановили водомет з величезним баком для води. Примітно, що спереду залишилися розкішні шкіряні сидіння і кондиціонер.

Пожежні Maserati Quattroporte обслуговували перегони в Італії до кінця 70-х, а потім були розпродані. Саме цей автомобіль пройшов реставрацію в 2011 році.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, зараз за нього планують виручити від 150 000 до 250 000 євро.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: