Субота, 20 січня 2024 14:09

Верховна Рада хоче звільнити електровантажівки від ПДВ

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Верховна Рада прийняла проект Закону №10321-1 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо приведення деяких норм у відповідність із Законом України «Про Митний тариф України» та уточнення окремих положень».

Цей Закон, у разі підписання президентом України Володимиром Зеленським, звільнить вантажівки, що працюють на електротязі та на газі, від ПДВ.

Згідно запропонованих норм, пільга по нульовій сплаті ПДВ на вантажні автомобілі з електромоторами буде тривати до 1 січня 2026 року. Нагадаємо, що аналогічні пільги для легкових електромобілів Верховна Рада підтримала ще 2 роки тому.

На думку експертів, ціни на електричні вантажні авто на українському ринку поступово можуть зменшитись, що позитивно вплине на їх кількість на українських вулицях.

Значною популярністю з часом будуть користуватись розвізні електричні фургони і транспорт доставки останньої милі.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, станом на сьогодні, 18 січня, відповідний законопроект прийнято Верховною Радою та передано для візування у профільний комітет. Зазначається, що закон вступить в силу після підпису президентом України.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: