Четвер, 11 січня 2024 12:57

XCMG представила автономну електричну вантажівку зі штучним інтелектом

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, китайська компанія XCMG представила автономну електричну вантажівку, яку вона назвала XDR80TE-AT.

Компанія описує нову вантажівку як «практичну автономну вантажівку», яка є «інтелектуальною, безпечною, ефективною та екологічною».

Автономна вантажівка підтримує два режими роботи - дистанційне керування, при якому інформація, зібрана візуальними, шумовими та іншими датчиками, передається на віддалену станцію оператора.

При переключенні в автономний режим ІІ штучний інтелект повністю перебирає управління транспортним засобом.

Вантажівка оснащена акумулятором на 500 кВт/год. На додаток до фіксованого швидкого заряджання, XCMG заявляє, що заміну батареї можна проводити на спеціальній електростанції, що займає шість хвилин або менше.

Виробнича необхідність диктує пункт призначення вантажівки, і він автоматично виконує автономне планування маршруту.

Високоточні датчики, включаючи LiDAR, постійно сканують околиці вантажівки і одночасно малюють віртуальну топографічну карту, а для відновлення загальної віртуальної карти в режимі реального часу всі дані збираються в центральній базі.

При зіткненні з перешкодою бортовий режим ІІ проведе оцінку безпеки та автоматично уникне його або змінить маршрут.

Вантажівка оснащена кількома режимами зв'язку, причому найкращтй з них вибирається в залежності від ситуації, що забезпечує постійне підключення вантажівки до мережі.

Після досягнення навігаційної мети вантажний транспорт, який може бути пілотованим, так і безпілотним, встановлює прямий зв'язок з вантажівкою і переходить у спільний режим.

Відповідно до інструкцій навантажувального пристрою вантажівка автоматично створює шлях для паркування. Після завантаження самоскид повертається до навігації за виробничим планом.

Управління самоскидами здійснюється через центр управління, персонал якого має доступ до повної інформації про роботу через системне програмне забезпечення.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, зведені екрани відображають хід роботи та допомагають моніторам розподіляти ресурси обладнання за необхідності.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: