П'ятниця, 06 жовтня 2023 11:39

В Україні збудували унікальний всюдихід для передової

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на виставці Public Health 2023, що проходить у столичному МВЦ з 4 по 6 жовтня, представлено цікавий транспортний засіб для наших захисників на передовій.

Це так зване ортобаггі - спільний проект ортодонтів України та благодійного фонду «Алекс Вектор».

Такі всюдиходи збирає один київський вмілець у себе в майстерні за кошти ортодонтів та дилерів ортодонтичної продукції. Ортобаггі вже показали свою ефективність у зоні бойових дій.

Кожна така машина виготовляється на замовлення конкретної бригади, з урахуванням тих чи інших вимог. Комусь потрібна турель для озброєння, а комусь машина для евакуації – з відкидними лежаками бортами для перевезення поранених.

Хоча представлене баггі оснащене п’ятьма місцями для сидіння, на практиці воно може перевозити більше – бійці можуть розміщуватись на капоті, крилах, а також на вантажному відсіку ззаду.

Ортобаггі має оригінальний просторовий каркас, який виготовляється із труб різного розміру, аж до 40х40. В даному випадку машина розрахована на корисне навантаження 800 кг і має споряджену масу близько 1,5 т.

Тут постійний повний привід, незалежна підвіска всіх коліс. А двигун – 2,5-літровий турбодизель V6 запозичений від автомобіля Audi.

Двигун після чіп-тюнінгу розвиває близько 180–200 к. с. Цього з головою вистачає, щоб пересуватися бездоріжжям на швидкості до 80 км/год.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, нині провадиться розробка ортобаггі у зимовому виконанні – із закритим кузовом. Замість звичних дверей тут планують для зручності посадки-висадки встановити ролети. Вартість виготовлення одного баггі становить від 250 тис. грн.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: