Четвер, 03 серпня 2023 13:48

Українська армія отримає сімейство вантажівок Oshkosh Defense

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Міноборони США оголосило, що компанія Oshkosh Defense отримала доповнення до контрактів на постачання сімейства середніх вантажівок (FMTV) на суму 201,5 млн доларів.

Цю техніку постачатимуть на потреби ЗСУ в межах ініціативи сприяння безпеці України.

Сімейство середніх тактичних машин (Family of Medium Tactical Vehicles, FMTV) - це серія військових машин, що базуються на спільному шасі та розрізняються за вантажопідйомністю й вимогами до виконання завдань.

Шасі FMTV створено на базі австрійської вантажівки Steyr 12M18, але суттєво модифіковано відповідно до вимог армії США, включно з мінімум 50% американських компонентів.

Спочатку було розроблено 17 варіантів FMTV - чотири варіанти з номінальною вантажопідйомністю 2,5 тонни, що отримали позначення Light Medium Tactical Vehicle (LMTV), і 13 варіантів із номінальною вантажопідйомністю 5 тонн, які отримали назву Medium Tactical Vehicle (MTV).

На серійні FMTV A1P2 встановлюється 7,2-літровий 6-циліндровий дизельний двигун Caterpillar C7 2007 року випуску потужністю 275 к.с. У модернізованому варіанті LMTV машина має двигун потужністю 330 к.с.

Двигун оснащений семиступінчастою трансмісією Allison 3070 SP зі вбудованою одноступінчастою коробкою передач.

Усі моделі FMTV оснащуються балковими мостами Meritor, номінали й технічні характеристики яких також змінювалися в міру розвитку FMTV.

Підвіска здійснюється за допомогою параболічних конічних ресор, амортизаторів і противідкатної балки заднього мосту.

Варіанти LMTV можуть оснащуватися лебідкою DP-10J із тяговою силою 5000 кг. На варіантах MTV використовується лебідка DP-515 із тяговою силою 7000 кг.

Оглядачі зазначають, що для виконання сучасних завдань потрібна вантажівка Oshkosh Defense FMTV A2, доступна в повному спектрі варіантів для конкретних завдань, включно з 5-тонним тягачем, 10-тонним самоскидом і 5-тонним евакуатором.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, окрім того, FMTV A2 забезпечує підвищений захист військовослужбовців, маючи додаткову вантажопідйомність і забезпечуючи кращу якість і комфорт їзди.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: