Понеділок, 19 червня 2023 10:02

Maersk купує електровантажівки Volvo

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Maersk оголосила про нову ініціативу щодо скорочення викидів парникових газів при контейнерних перевезеннях у Європі.

Для цього буде закуплено 25 сучасних електричних вантажівок Volvo FH, які працюватимуть у Німеччині.

За заявою Maersk це придбання електровантажівок Volvo є стратегічною інвестицією, яка підкреслює прагнення компанії знизити викиди вуглекислого газу в глобальній логістиці та знизити до нуля рівень викидів до 2040 року у всіх сферах діяльності та на всіх видах транспорту.

«Визнаючи нагальну необхідність вирішення проблеми впливу логістики на навколишнє середовище, ми робимо сміливий крок уперед, замовляючи 25 сучасних електровантажівок.

Ці передові автомобілі, що працюють на відновлюваних джерелах енергії, мають величезний потенціал для суттєвого скорочення викидів вуглецю та подальшого скорочення вуглецевого сліду Maersk.

Ми бачимо зростаючий попит наших клієнтів на більш чисті наскрізні транспортні рішення з мінімальними викидами парникових газів (ПГ).

Не менш важливо і те, що використання електровантажівок, як очікується, знизить рівень шуму в житлових районах, що оточують склади, де вони працюватимуть», - заявив Єнс-Оле Кренцієн, керуючий директор Maersk North Europe Continent

Планується, що дві перші вантажівки Volvo Trucks поставить у четвертому кварталі 2023 року, а останню – у першому кварталі 2024 року. Придбання електричних вантажівок підтримує Федеральне міністерство цифрових технологій та транспорту Німеччини.

В даний час Maersk також вивчає можливість створення інфраструктури заряджання екологічно чистою електрикою для власного парку електровантажівок на своїх німецьких складах.

У компанії заявили, що інвестуючи в акумуляторні вантажівки, Maersk прагне встановити новий стандарт внутрішніх контейнерних перевезень. Перехід на електромобілі ідеально узгоджується з основними цінностями компанії – екологічною відповідальністю та інноваціями.

Рік тому Maersk замовила 110 електричних вантажівок Volvo VNR для Північної Америки, збільшивши свій парк у США до 126 електровантажівок Volvo плюс 300 електровантажівок від свого партнера Einride.

В інших країнах компанія реалізує нові ініціативи в галузі електровантажівок, крім залізничних рішень з низьким рівнем викидів парникових газів, заснованих на відновлюваних джерелах енергії, доступних у Німеччині, або на основі екологічно нейтрального біопалива, як нещодавно було оголошено в Іспанії.

Як зазначили в Maersk, удосконалені функції електричних вантажівок Volvo FH включають сучасні системи безпеки, управління енергоспоживанням і допоміжні системи, які дозволяють підвищити енергоефективність і значно знизити ризик нещасних випадків.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також повідомляється, що проект придбання електровантажівок фінансується Федеральним міністерством цифрових технологій та транспорту на суму понад 4,3 млн. євро.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: