Четвер, 27 квітня 2023 10:03

Японія оплатила для ДСНС крани-вантажівки

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українські рятувальники отримали гуманітарну допомогу від Японського агентства міжнародного співробітництва JICA.

Техніку та іншу допомогу передали Державній службі України з надзвичайних ситуацій днями на Київщині. Захід відвідав посол Японії в Україні пан Мацуда Кунінорі.

Японське агентство міжнародного співробітництва JICA – урядове агентство, яке координує офіційну допомогу розвитку, сприяє економічному та соціальному зростанню в країнах, що розвиваються, та їхньому міжнародному співробітництву.

Рятувальники отримали вантажівки-крани, металодетектори із комплектами запчастин для них, засоби захисту для піротехніків тощо.

Все це сприятиме посиленню одного з найбільш затребуваних напрямків на сьогодні – розмінуванню країни.

Голова ДСНС Сергій Крук нагадав, що на сьогодні замінованою залишається 30% України, тому будь-яка допомога, яка пришвидшує процес очищення української землі від вибухонебезпечних предметів, є вагомим внеском у цю справу, яка займе не один десяток років.

У відповідь Мацуда Кунінорі зазначив, що Японія буде підтримувати Україну стільки, скільки знадобиться, аби відновити нормальне життя у країні, яка зазнала катастрофічних наслідків від повномасштабного вторгнення з боку країни-агресора.

Заступник голови Комітету ВРУ з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський повідомив, що виготовлення спецавто Японія замовила й оплатила в Україні.

«Таким чином ефективність була помножена на три. По-перше, ДСНС отримує нову техніку. По-друге, працівники українських промислових підприємств мають роботу і зарплату. По-третє, з продажу техніки будуть сплачені податки до державного бюджету», – зазначив він.

Кисилевський додав, що в реалізації проєкту залучені компанії «Черкаський автобус», «Аймакс Авто» та «Крейн Юкрейн», а також десятки їхніх підрядників.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ДСНС вже отримала перші 6 автомобілів.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: