Понеділок, 24 квітня 2023 10:02

Бронемашина «Новатор» отримає версію для ДСНС

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в Україні розробили проєкт оперативно-піротехнічної машини на базі бронеавтомобіля «Новатор».

Проєкт представила компанія «Українська бронетехніка» під час спеціальних навчань «Rescue Days Ukraine 2023», які стартували 20 квітня на Івано-Франківщині.

Проблема розмінування українських територій сьогодні стоїть дуже гостро. За офіційними даними, 30% території України заміновано і на розмінування знадобиться не менше 10 років.

Бронеавтомобіль «Новатор» зарекомендував себе під час експлуатації в зоні бойових дій і в першу чергу, як легкий і швидкий транспорт з високим рівнем захисту.

 «Ідея створити на його базі спеціальний автомобіль для наших саперів та рятувальників була підтримана потенційними користувачами і ми розпочали роботу над її реалізацією», – розповів директор «Української бронетехніки» Владислав Бельбас.

За його словами, фахівці компанії працюють над специфічною модифікацією автомобіля «Новатор-ПМ», яка розробляється для піротехнічних підрозділів ДСНС України. В її основу покладена модель «Новатор» на шасі Ford F-550.

Головне призначення такої машини - транспортування особового складу, а також обладнання для знешкодження вибухонебезпечних предметів, саморобних вибухових пристроїв та боєприпасів, які не вибухнули.

Нагадаємо, у 2022 році броньована автотехніка компанії «Українська бронетехніка» за перші два тижні нової фази війни з Росією неодноразово потрапляла під обстріли. Попри завдану шкоду екіпаж залишався живим у бронемашині української компанії.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, так, наприклад 25 лютого 2022 року в автомобіль, який був переданий Київській теробороні влучив боєприпас. Весь екіпаж вцілів, авто тоді відправили на відновлення.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: