Вівторок, 07 березня 2023 19:04

Scania побудувала вантажівку з маніпулятором із системою віртуальної реальності

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, новітні технології стрімко входять в наше життя, що вчергове продемонструвала Scania

Ще декілька років тому важко було уявити, що віртуальна реальність стане звичним явищем у кранах-маніпуляторах, а сьогодні Scania вже встановлює подібні системи на звичайні вантажівки.

Вантажівка Scania R660 XT із рухомим підлоговим кузовом була обладнана також лісовим краном Hiab із серії Loglift. Але найцікавіше, що весь процес завантаження буде здійснюватися не виходячи з кабіни, завдяки новітнім технологіям.

Це стало можливим завдяки системі HiVision, яка входить до комплектації крана. В його основі - набір із аж шести камер, які розмістили на кронштейні крана, у спеціальному корпусі.

На їх основі створюється повнорозмірне зображення, яке передається на дротові окуляри віртуальної реальності, розташовані в салоні.

Управління маніпулятором розміщене навколо пасажирського сидіння. Тобто, для керування краном необхідно лише пересісти з водійського сидіння на пасажирське.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, більш того, система віртуальної реальності навіть дає краще уявлення про процес завантаження, аніж це було б у випадку з краном зі звичайним керуванням.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: