Середа, 22 лютого 2023 18:07

Українські волонтери придбали вантажівки Foden 8×6 Сarrier

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Фонд Петра Порошенка та українські волонтери придбали для ЗСУ 20 вантажних автомобілів Foden 8×6 Сarrier.

Про це повідомив волонтер Юрій Бірюков.

«Вчора підписано контракт на купівлю 20 вантажівок Foden 8×6 Сarrier! Чесно – ми давно над ним працювали, але тримали потай ці переговори, не збирали гроші та не світили зацікавленість.

Урок підвищення цін постачальниками при бурхливій та невгамовній зацікавленості волонтерських організацій – дорогий урок. Але контракт підписано, всі тягачі заброньовані», – написав Бірюков у своїх соцмережах.

Зі слів волонтера, вартість однієї вантажівки склала 1 406 040 гривень або 28 120 812 гривень за весь контракт на 20 машин.

Автоліфт здатен підняти та перевозити на своїй платформі стандартний морський контейнер, автомобіль або будь-який інший вантаж вагою до 18 тонн.

«Вони не нові, так. Вони не чистенькі, так. Але наші інженери вже їх перевірили, дефектували, а наше СТО готове їх відновити та, найголовніше, потім підтримувати в робочому стані й далі – у нас досвід ремонту та обслуговування вже сотні британських вантажівок», – підкреслив волонтер.

Юрій Бірюков припустив, що можливим застосуванням для цих машин може стати транспортування модульних лазень для військовослужбовців.

«Тепер на нашому проммайданчику стоїть два десятки контейнерів під лазні, а у бригадах постало питання переміщень та логістики контейнерів», – написав Бірюков.

Foden 8×6 Сarrier — це чотиривісний транспортний засіб логістичної підтримки, створений компанією Foden trucks. Він призначений для доставки різноманітних вантажів у складних умовах.

Транспортний засіб оснащено системою Multi Lift/Load Handling, яка здатна піднімати до 18 000 кг вантажу на спеціальній платформі та може міняти її конфігурацію за допомогою спеціального механізму з гідравлічним приводом.

Використовуючи платформу, ці транспортні засоби можуть піднімати, транспортувати та розгортати 20-футовий контейнер ISO.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, машина оснащена турбованим дизельним двигуном Perkins 350E Eagle об’ємом 12,7 л потужністю 350 к.с. та автоматичною коробкою передач ZF Ecomat HP 600 німецького виробництва.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: