Субота, 21 січня 2023 11:52

Розпочав роботу перший повністю електричний автокран для збирання сміття на базі Scania

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія з управління відходами Urbaser почала експлуатувати у Копенгагені повністю електричний кран Scania 25L з комбінованою конструкцією крана та компактора для збору сміття.

Усі основні компоненти автокрана (шасі, кран та ущільнювач відходів) мають електричне живлення, і кран може легко працювати цілий день без заряджання.

Як повідомив шведський автовиробник, основним завданням повністю електричної вантажівки є спорожнення підземних контейнерів для сміття, які в основному розташовані навколо вулиць і площ у нових столичних районах.

В процесі збирання сміття жителі сортують свої відходи за 10 окремими мішками, а потім викидають їх у підземні контейнери біля своїх будинків.

Водій використовує кран із електроприводом, щоб підняти контейнери з бетонної шахти, в якій вони стоять. Потім контейнер повертається над ущільнювачем відходів вантажівки з електроприводом, після чого дно контейнера відкривається.

Коли компактор заповнений, вантажівка доставляє їх на сміттєспалювальний завод, де вони перетворюються на енергію та теплопостачання.

Інші відсортовані відходи, такі як папір, картон, метал, пластик, доставляють у різні компанії з переробки у Великому Копенгагені.

Зазначається, що три перші місяці експлуатації повністю електричного автокрана Scania показали можливість використання дев'яти акумуляторних батарей загальною ємністю 297 кВтг для роботи протягом цілого дня без заряджання.

Також компанія повідомила, що перед постачанням електровантажівки невелика група водіїв Urbaser пройшла навчання тому, як найкраще керувати даною машиною, яка «дещо відрізняється від керування традиційною дизельною вантажівкою».

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, серед іншого, йдеться про адаптацію прискорень та гальмування до здатності електродвигуна частково витрачати та накопичувати енергію для рекуперації енергії.

Технічні характеристики повністю електричної вантажівки Scania 25L з краном та компактором:

- шасі: Scania 25L B6×2*4, тривісне, з передньою та опущеною L-подібною кабіною та електрокерованим візком за тяговою віссю.

- Трансмісія: з електричною машиною на постійних магнітах з масляним охолодженням та максимальною потужністю двигуна 295 кВт/2300 Нм при піковому навантаженні та 230 кВт/1300 Нм у робочому режимі.

- Колісна база 4750 мм забезпечує місце для 9 літій-іонних акумуляторів ємністю 297 кВтг брутто/213 кВтг нетто, щоб максимально збільшити термін служби акумуляторів.

- Зарядна розетка: тип CCS2 для заряджання до 130 кВт при 200 А. Максимальний час заряджання до повної ємності акумулятора менше 100 хв.

- Кран: Fassi F245 вантажопідйомністю 24,5 т/м та e-PTO потужністю 64 кВт з відповідним акумуляторним блоком на 86 кВтг.

- Ущільнювальна установка: NTM KG фінського виробництва з однією камерою об'ємом 18 куб. м.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: