Вівторок, 17 січня 2023 09:59

США замовили сотні військових вантажівок нового типу

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, військові Сполучених Штатів отримають новітні тактичні транспортні засоби FMTV A2.

Міністерство оборони США уклало контракт з Oshkosh Defense на 141 млн доларів. Всі військові вантажівки FMTVA2 мають бути поставлені до 30 листопада 2024 року.

Отримання чергового замовлення означає продовження виробництва FMTV у варіанті A2 після успішного його випробування.

Це відбувається на фоні поступового скорочення виробництва попередньої модифікації FMTV A1P2.

Протягом більш ніж десятиліття Oshkosh FMTV A1P2 забезпечував армію США багатоцільовим транспортом для підтримки лінійних та місцевих авіаперевезень, перевозячи солдатів, вантажі та необхідне спорядження.

Хоча точна кількість замовлених не розголошується, але відомо за минулими контрактами, що 541 машина FMTV A2 коштує приблизно 152 мільйони доларів.

Тактичний транспортний засіб FMTVA2 пропонує більший рівень захисту та збільшену вантажопідйомність, забезпечуючи при цьому солдатам поліпшену якість пересування та мобільність.

В A2 використовується потужніший двигун, ніж у його попереднику. Він поєднується із повністю автоматичною коробкою передач.

Ці розширені можливості позиціонують FMTVA2 як ключовий фактор для ініціатив модернізації армії США.

Модельний ряд FMTV A2 складається з 16 модифікацій машини та відповідних причепів, здатних перевозити корисне навантаження від 3 до 10 тонн.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, вони здатні виконувати широкий спектр обов’язків від підтримки бойових завдань до надання допомоги, до логістики та операцій постачання.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: