Вівторок, 03 січня 2023 15:59

Для ЗСУ налагодили виробництво малогабаритних вантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, особливим попитом серед українських бійців, які знаходяться безпосередньо на передовій, мають легкі маневрені машини на кшталт баггі.

Також вони потребують невеликих вантажівок для перевезення боєприпасів та поранених. Допомогти їм узявся підприємець із Чернівецької області Володимир Садик.

Раніше він налагодив виробництво баггі, а тепер збирає вантажівки. Перша уже вирушила на фронт, а тепер майстер працює над другим екземпляром. Машина компактна та має гарний ступінь захисту.

Капсула водія повністю броньована. Навіть скла встановлені куленепробивні.

Двигун розташовано у середній частині автомобіля, а на кормі облаштовано місце для перевезення бійців (до шести людей). Його доповнили легкою бронею, яка здатна захистити від уламків.

Також з боків можна встановити ноші для транспортування поранених або вантажів. На вимогу військових ще встановлюють кулемет, «Стугну» або «Корсар».

«Ця машина для підвозу людей. Для нас найголовніше те, що вона максимально легка та наближена за вагою до баги. Можна легко переміщатися по полях, коли мокра погода, болотом та багнюці. Ми вже відправили на фронт понад 50 баггі та не перестаємо їх робити.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, тепер вироблятимемо і вантажівки. Ось тільки через зростання цін на одну машину потрібно більше грошей. Нам допомагають фонди, активісти та просто небайдужі люди. Ми вдячні їм за це», – розповів Володимир Садик Суспільному.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: