П'ятниця, 02 грудня 2022 10:53

Литва купує позашляховики Mercedes-Benz для військових

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Збройні сили Литви купують військові позашляховики Mercedes-Benz G 350.

Загальна вартість контракту становить майже 32 мільйони євро. Поставити автомобілі має Veho Lietuva – дилерський центр Mercedes Benz. Контракт із виробником Агентство оборонних ресурсів Литви підписало цього тижня.

Скільки транспортних засобів буде закуплено, не повідомляється.

«Ці потужні автомобілі покращать доступ до важкодоступних місць і стануть у пригоді нашим військам», – наголосили у повідомленні міноборони Литви. Придбані транспортні засоби будуть поставлені в 2023-2024 роках.

Дизельний Mercedes-Benz G 350, за інформацією виробника, пропонує пасажирам закритий п’ятидверний кузов із чотирма місцями. Ззаду автомобіля є місце для додаткового обладнання та особистого спорядження.

При допустимій повній масі G 350 у 3,5 тонни корисне навантаження становить 1 тонну, 200 кілограмів із якої можна перевозити на даху авто.

Також додатковий корисний вантаж можна транспортувати за допомогою 3,5-тонного причепа. Позашляховик розвиває максимальну швидкість 199 км/год.

У листопаді 2021 року Агентство оборонних ресурсів Литви уклало з Нідерландами контракт на закупівлю 356 одиниць різних вживаних транспортних засобів та іншого обладнання.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, за угодою, Збройні сили Нідерландів передадуть Литві позашляховики Mercedes-Benz GD 290, які були у використанні, але залишаються справними. Більшість з цих автівок буде призначена для Національних збройних сил Литви та використовуватиметься для операцій з охорони державного кордону.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: