Понеділок, 03 жовтня 2022 09:53

Данія, Німеччина та Норвегія «скинулись» на 16 нових САУ для ЗСУ

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, словацький ОПК виготовить партію нових самохідних арт установок для ЗСУ

Уряди Данії, Німеччини, Норвегії готові виділити 92 мільйони євро на те, щоб оборонно-промисловий комплекс Словаччини виготовив 16 самохідних артустановок Zuzana 2 для Збройних Сил України.

Вартість цього контракту – 92 мільйони євро, поставка має відбутись в 2023 році. Відповідну угоду урядовці цих чотирьох країн уклали сьогодні.

Виконуватиме цей підряд словацьке оборонне підприємство Konštrukta Defense, яке власне й виступає розробником та виробником САУ Zuzana 2.

Коли словацький ОПК виконає це замовлення в інтересах ЗСУ, то це буде новий експортний рекорд для Братислави. Попередній був аж в 2001 році, коли Греція придбала 12 самохідних артустановок Zuzana.

Як пам’ятаємо, дивізіон – це 18 машин, а Данія з Німеччиною та Норвегією «скинулись» на 16 машин, ще дві для повного комплекту не вистачає. Навряд чи тут справа в «жадібності» кожної з цієї країн.

Скоріш за все, тут причина в обмеженості виробничих потужностей саме словацької Konštrukta Defense. Бо схоже, такий виклик для них буде першим за всю їх історію – виготовити менш ніж за рік одразу 16 САУ.

В цій історії також варто дивитись не лише на суму замовлення – 92 мільйони євро, але й на те, хто дає гроші, і коли саме це відбувається. Наприклад, Данія «скидається» грошима на нові САУ для ЗСУ на тлі того, що їх схоже доведеться поступитись своєю чергою на французькі САУ CAESEAR, також – в інтересах ЗСУ.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Норвегія «скинулась» на словацькі Zuzana 2 після того, як передала Україні деяку кількість своїх САУ М109NG.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: