Вівторок, 13 вересня 2022 09:51

Армія РФ кинула трофей, який пояснює секрет швидкого просування ЗСУ

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, коли артилерія рашистів лишається без «голови», їй не вдається вогневий вал у десятки тисяч снарядів на добу

У відкритому доступі з’явилось відео, яке вказує – під час втечі з тимчасово окупованих районів Харківщини армія РФ кинула рідкісну й одночасно раритетну машину командира батареї САУ 1В14 із складу комплексу 1В12 «Машина-С».

Виробництво 1В14 стартувало ще в 1972 році, за радянських часів. За консервативними оцінками аналітиків порталу Oryx, за весь час війни ЗСУ взяли як трофей лише три машини 1В14, ще три – були знищені.

В даній ситуації насправді цікавіше навіть не те, наскільки рідкісна та раритетна машина стала трофеєм, а те, за яких умов рашисти кинули свою 1В14.

Як можемо допускати на основі даних з відкритих джерел, під час контрнаступу ЗСУ на Харківщині окупанти бодай намагались застосувати свою артилерію проти наших військ.

Зокрема, ГУР МОУ повідомляло, що росіяни намагались затримати просування ЗСУ за допомогою ТОС-1 «Буратино» але вони зазнали невдачі. Якщо армія РФ кинула свій рідкісний радіолокатор до комплексу «Зоопарк-1М», отже ворог хоча б намагався вести контрбатарейну боротьбу.

Схоже, обслуга цієї кинутої 1В14 навіть намагалась організувати видачу цілевказівок для стрільби, скажімо, для САУ «Мста-С», котрі однак у великих кількостях теж кинули рашисти на Харківщині.

Але, як далі можемо припускати, як тільки паніка охопила штабних офіцерів артилерійських частин армії РФ, управління артилерією російських окупаційних військ було паралізовано. Що в чомусь наперед визначило крах «Ізюмського» угрупування військ рашистів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, як тільки артилерія орків лишається без «голови», тобто без управління, вона раптом перестає вміти створювати вогневий вал в десятки тисяч снарядів на добу.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: