Понеділок, 12 вересня 2022 09:51

ЗСУ затрофеїли рідкісну командно-штабну машину

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, рашисти настільки стрімко «перегруповуються» на Харківщині, що наші війська під час наступу ледь встигають збирати трофеї

Під час наступу на Харківщині бійці Збройних Сил України взяли як трофей ворожу командно-штабну машину Р-149МА1, що є елементом автоматизованої системи управління військами РФ, відомої під позначеннями «Созвездие» та «ЕСУ ТЗ».

Схоже, ця машина була взята як трофей за підсумками боїв 8 вересня 2022 року.

І це лише друга Р-149МА1, що потрапила в руки ЗСУ за весь час війни проти РФ. Перша була захоплена в середині березня 2022 року на Миколаївщині.

Аналітики порталу Oryx наводять консервативну оцінку, за якою наші війська за весь час бойових дій також знищили мінімум шість рашистських КШМ типу Р-149МА1.

Як можемо судити за відгуками наших захисників у соцмережах, армія РФ на Харківщині відступає настільки стрімко, що ЗСУ вже давно не збирали настільки багато трофеїв.

Тут варто додати, що згадана вище Р-149МА1 – не перший «цінний подарунок», який по собі лишили російські окупанти. Так, під час звільнення Балаклеї наші військові вперше за час війни взяли як трофей російський ЗРК «Тор-М1».

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, і також бійці ЗСУ «затрофеїли» радіолокаційну станцію рашистів 1Л261 із складу контрбатарейного комплексу 1Л260 «Зоопарк-1М», другу за весь час війни.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: