П'ятниця, 26 серпня 2022 10:56

Іспанія готує до передачі Україні системи ППО та бронетехніку

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Іспанія готує до передачі Збройним Силам України засоби протиповітряної оборони та бронетранспортери.

Повідомляється, що протягом серпня Міноборони та Збройні сили Іспанії підготували зброю та техніку для України.

У списку – понад 1000 артилерійських боєприпасів у 75 піддонах об’ємом по одному кубічному метру. Снаряди будуть відправлені у співпраці з країною-союзником. Вони будуть доставлені у вересні.

Також Україні будуть передані гусеничні БТР М113, які пройшли капітальний ремонт. Раніше повідомлялося про 20 одиниць.

Іспанія підготувала повну батарею протиповітряної оборони та ракети до неї. У червні заявлялося про ЗРК Shorad Aspide. Країна також запропонувала провести навчання українських військових з експлуатації та обслуговування цієї зброї.

Нині термін постачання цього озброєння – не повідомлено.

Окрім того дозволено придбання та поставку в Україну 1000 тонн дизельного палива на орієнтовну суму 2,5 млн євро.

Іспанія також координує дії з країною-союзницею щодо підготовки українських військових іспанськими інструкторами. Ця підготовка буде включена до можливої ​​майбутньої місії Європейського Союзу з тренування бійців ЗСУ, якщо її буде затверджено.

Було підготовлено значний вантаж обмундирування та додаткового спорядження для холодного клімату.

Поставка складатиметься з близько 30 000 одиниць уніформи для холодної погоди, 15 600 курток, 15 000 костюмів для активного відпочинку та кількох тисяч додаткового одягу та пальто. Ця партія з понад 1600 піддонів буде готова відправити у вересні.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на початку серпня уряд Іспанії ухвалив рішення не передавати Україні танки Leopard 2, оскільки вони перебувають у неналежному стані.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: