Четвер, 19 вересня 2019 10:29

В Єгипті випускатимуть БТР з українським бойовим модулем

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, модуль має сучасний бортовий комп’ютер та пульт управління вогнем за стандартами НАТО, що зведені в єдиний блок.

«Арабська організація індустріалізації» (A.O.I - Єгипет) випустила рекламний відеоролик, де продемонстровано процес збирання на власному підприємстві бронетранспортерів Fahd-300, оснащених українським бойовим модулем БМ-3М «Штурм-М», повідомляє Defense Express.

Вперше модернізований Fahd-300 з українським модулем був показаний на Міжнародній виставці оборонної та військової промисловості EDEX-2018, що вперше проводилася в Арабській Республіці Єгипет в Каїрі з 3 по 5 грудня 2018 року.

Легкі єгипетські БТР були спроєктовані західнонімецькою фірмою «Тіссен-Хершель» на замовлення міністерства оборони Єгипту та кілька десятків років вироблялись в АРЄ. На цей час в армії Єгипту є понад 400 одиниць таких машин.

Український бойовий модуль БМ-3М «Штурм-М» є представленою у 2015 році модифікацією більш раннього модуля БМ-3М «Штурм», що розроблений конструкторським бюро ім. О. О. Морозова і яким оснащувалися серійні українські бронемашини БТР-3. Своєю чергою, модернізована новинка була випробувана у 2017 році вже на базі нових БТР-3ДА для ЗСУ.

У процесі модернізації БМ-3М «Штурм-М» був врахований досвід використання під час війни на Сході України. У підсумку було внесено понад 700 змін. У оновленого модуля присутній сучасний бортовий комп'ютер та встановлено пульт управління вогнем за стандартами НАТО, зведені в єдиний блок.

Новий «Штурм» оснащений комп'ютерною системою керування вогнем «Каштан» від «НПП «АТ-система». Вона дозволяє вести спостереження за ціллю (1800-8000 м вдень і 600—2000 м вночі) з автоматичним розпізнанням мішені типу БМП.

Озброєння лишилося без змін й складається з 30-мм гармати ЗТМ-1, 7,62-мм кулемету КТ-7,62, 30-мм автоматичного гранатомета КБА-117 і комплексу керованого озброєння «Бар'єр» з ракетами, які мають бронепробиття за динамічним захистом не менше 800 мм.

Варто додати, що вітчизняний модуль зацікавив ще низку країн Близького Сходу. Так в Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати) на виставці IDEX-2019 у лютому ц.р. був представлений новий бронетранспортер від місцевої компанії Calidus LLC, що також був озброєний українським бойовим модулем «Штурм».




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: