Субота, 30 березня 2024 10:20

«Повернись живим» та «Нова пошта» передали мобільні командні пункти для ППО

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Українські Повітряні сили отримали рухомі пункти управління на базі повнопривідних вантажівок для протиповітряної оборони.

Їх передав фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» разом із «Новою поштою».

Рухомі командні пункти (РКП) – це остання складова їхнього спільного проєкту з посилення  спроможностей протиповітряної оборони, який дістав назву «Запакуй небо — прокачай ППО».

РКП отримають охоронці неба з повітряного командування «Центр» Повітряних сил ЗСУ. З міркувань безпеки точну кількість переданих РКП не називають.

Однак у фонді зазначили, що виготовленої для військових кількості рухомих командних пунктів вистачить, щоб повністю закрити нагальну потребу цього повітряного командування у такій техніці.

Рухомі командні пункти — це розробка благодійного фонду «Повернись живим» та військових протиповітряної оборони.

Створені на базі повнопривідних вантажівок і продумані до дрібниць, ці пересувні житлові та робочі модулі мають повну енергетичну і теплову незалежність.

«РКП — це мозок операцій з прикриття українського неба і місце, звідки за лічені секунди віддаватимуться накази на збиття ворожих ракет, безпілотників та літаків», – розповіли у фонді.

Спільний проєкт фонду «Повернись живим» та компанії «Нова пошта» під назвою «Запакуй небо – прокачай ППО» стартував 1 червня 2023 року. Його метою було зібрати 330 мільйонів гривень на зв’язок та рухомі командні пункти для ППО.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, обладнання допомагає захисникам неба завжди бути на зв’язку та ще швидше реагувати на ворожі повітряні атаки.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: