Понеділок, 19 лютого 2024 18:32

САУ «Богдана» на шасі Tatra отримала нову українську бронекабіну

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, сьогодні 155-мм САУ «Богдана» активно застосовуються нашими захисниками на передовій.

Для цих потужних артилерійських установок використовують різні шасі, у тому числі Tatra 8х8. А ось бронекабіни для них виготовляє компанія «Українська бронетехніка».

Днями кілька таких машин засвітилися на фото однієї з бригад, що виклав Юрій Бірюков на своїй сторінці у Фейсбук. Цікаво, що кабіну встановлено напівкапотного компонування, яка своїм дизайном дуже нагадує бронеавтомобілі «Варта».

Нагадаємо, що САУ 2С22 «Богдана» розроблена Краматорським заводом важкого машинобудування. Вона має скорострільність до 5 пострілів за хвилину та боєкомплект із 20 снарядів.

Дальність ведення вогню сягає 40 – 42 км. Гармата калібру 155 мм має кут повороту по горизонталі від – 30 град до + 30 град., а підйому – від – 5С до +65 град.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, підготовка САУ з транспортного положення в бойове, як і згортання, займає всього 90 секунд. Максимальна швидкість становить 80 км/год. Запас ходу – 700 км.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: