П'ятниця, 16 лютого 2024 10:04

Іспанія готує нову партію бронетранспортерів для України

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Іспанія готує передачу нової партії бронетранспортерів М113 для потреб Збройних Сил України.

Повідомляється, що дві бронемашини були переобладнані у санітарні, а решта використовуватимуться за своїм призначенням.

Крім того, іспанський уряд передасть декілька пожежних та снігоочисних машин, два легких судна, електрогенератор та водоочисну установку.

Іспанське міноборони інформує, що до України вже відправили засоби протиповітряної оборони та обладнання для проведення морських операцій.

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес наголосила, що підготовка українських військ в Іспанії йде гарними темпами.

Вона високо оцінила якість тренувань, які включають використання систем Patriot, NASAMS та Hawk, а також планування та проведення підводного розмінування.

Стало відомо, що Іспанія братиме участь у шести коаліціях сил і засобів.

Пані Роблес зазначила, що вони «є ключовою схемою для забезпечення підтримки в довгостроковій перспективі, а також відіграють важливу роль у сприянні просуванню українських сил до повної оперативної сумісності з союзниками і партнерами».

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, міністр завершила свій виступ, відзначивши єдність і рішучість цієї Контактної групи з питань захисту України, до якої, за її словами, «Іспанія і надалі робитиме свій внесок доти, доки це буде необхідно».




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: