П'ятниця, 26 січня 2024 09:57

Франція передала Україні додаткову кількість РСЗВ М270 LRU

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Міністерство оборони Франці передало Україні додаткову кількість реактивних систем залпового вогню LRU в рамках коаліції «артилерія для України».

В рамках цієї коаліції, Франція передала Україні дві додаткові реактивні системи залпового вогню LRU, що збільшило загальну кількість французьких систем до шести.

lance-roquettes unitaire або скорочено LRU – це французький варіант американської M270 MLRS.

Вони оснащені модернізованою системою управління вогнем EFCS, новою навігаційною системою (з використанням GPS) та новою системою зв’язку.

Усього модернізацію пройшли 13 із 57 РСЗВ французької армії протягом 2011-2014 років. Потім їх відправили до складу 1-го артилерійського полку.

Інші бойові машини, які вирішили не оновлювати, потрапили на зберігання. Загалом Франція планує замінити всі свої M270 до 2027 року.

Перші LRU, Збройні Сили України отримали восени 2022 року у кількості чотирьох одиниць. Перші фотографії цієї системи у війську з’явились у грудні 2022 року.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, як і американський варіант, LRU може використовувати реактивні високоточні снаряди сімейства GMLRS, що забезпечує їй неперевершену точність та дальність стрільби до 80 км.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: