П'ятниця, 15 грудня 2023 09:53

Благодійники передали ЗСУ вантажівки, БПЛА та гвинтівки для тренувань

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на допомогу військовим зібрали кошти фонд Петра Порошенка, ГО «Справа Громад» та партія «Європейська Солідарність».

Один з навчальних центрів та механізована бригада отримали два комплекси БПЛА Poseidon. До комплексів увійшли мобільні центри управління на базі вантажівок DAF.

«У нього дуже гарні показники телеметрії, радіосигнали. Він дуже гарно себе показує на дальні дистанції польоту. При цьому у нього потужні двигуни, які йому дозволяють на потужній швидкості літати у сильний вітер», – розповіли військові.

В один комплекс входять три безпілотники з автівкою. До кінця поточного року ще три комплекси прибудуть в Україну.

Вартість цієї переданої військовим партії техніки становить понад 800 тисяч євро. Частину коштів виділила громада Житомира, частину сплатили Фонд Порошенка та волонтери ГО «Справа Громад».

Партія «Європейська Солідарність» профінансувала також закупівлю вантажівок DAF YA для десантників на суму майже 30 млн грн. Військовим передали 6 вантажівок та 6 лазне-пральних комплексів.

Ці автівки ще потужніші, аніж DAF Leyland, які благодійники вже активно передають військовим.

«Машина має кран-маніпулятор для української артилерії, вантажить 155-тку, дуже швидко це робить і ефективно забезпечує артилерію боєприпасами», – розповів Петро Порошенко.

Також Петро Порошенко закупив для навчального центру Десантно-штурмових військ партію страйкбольних гвинтівок CYMA CM.040C.

CM040C є дуже точною страйкбольною реплікою автомата АK-74М, до якої йдуть кульки для стрільби. Вага CM040C майже збігається з вагою АК-74М.

Всередині CM040C встановлений гірбокс 3-ї версії виробництва Cyma. Привод «з коробки» видає потужність пострілу 130 м/с кулькою вагою 0.2 грама.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в ДШВ планують завдяки страйкболу навчати курсантів в умовах, наближених до реальності та імітувати різні ситуації.

«Мій добрий друг Олександр Погребиський та комбат «Купол» дуже просили привезти їм такі гвинтівки. Для навчань — це маст-хев. Ми захопили з собою 30 штук, і додатково до них акумулятори та засоби захисту», – зазначив Петро Порошенко.

Нагадаємо, українські благодійники активно реалізують проєкт зі створення з Leyland DAF пересувних авторемонтних майстерень для військових.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: