Субота, 26 серпня 2023 10:13

В Україні розробили ударний октокоптер «Великий Бандерик»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українські інженери розробили новий ударний октокоптер «Великий Бандерик».

У виданні АрміяІнформ розповіли, що розробники почали виготовляти безпілотники за декілька тижнів після початку широкомасштабного вторгнення.

Починали фахівці з переробки різних моделей аграрних БПЛА, які застосовуються для обприскування.

«Найбільш стабільно себе показала саме октосхема», – розповідають розробники.

Октокоптер «Великий Бандерик» має вісім моторів. Ця платформа здатна нести загальне навантаження 31,5 кілограма. Корисне навантаження передбачає вагу — 8 кілограмів.

«Октосхема зарекомендувала себе найбільш стійкою до зовнішнього збурювального чинника (вітер. — Авт.)», – розповів розробник.

Був випадок, коли безпілотник 7 кілометрів пролетів без допомоги навіть одного мотора.

Дрон «Ведикий Бандерик» обладнаний мультифункціональною системою скидування, яка дозволяє обирати тип боєприпасу окремо.

Але найважливіше — це універсальна наземна станція, яка дозволяє керувати цим типом БПЛА та іншими типами дронів на фронті. До наземної станції під’єднується мережеве з’єднання, і тоді дроном можна керувати з будь-якої точки.

За словами керівника компанії-виробника, у лютому цього року «Великий Бандерик» успішно проходив РЕБ-випробування.

 «Я сказав військовим, які відповідали за РЕБ на полігоні: вмикайте все, що у вас є. Вони увімкнули… А наш дрон — все одно летів! Зауважу, що того дня сніг падав, вітер був 10 метрів на секунду. З шести виробників, які тоді брали участь у випробуваннях, ми єдині піднялися в небо», – розповів розробник.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, нагадаємо, оборонно-промисловий комплекс України розробив новий баражуючий боєприпас «Перун».




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: