Понеділок, 21 серпня 2023 10:37

Україна і Швеція домовляються про спільне виробництво БМП CV90

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Україна і Швеція задекларували наміри про спільне виробництво бойових машин піхоти CV90 в Україні.

Про це прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон та президент України Володимир Зеленський сказали на спільному брифінгу. Зокрема, під час брифінгу, Крістерссон повідомив, що було підписано заяву про наміри щодо виробництва CV90 в Україні.

«Це знак спільного бажання Швеції та України посилити співпрацю у забезпеченні виробництва та навчання й обслуговування платформи CV90», – сказав прем’єр Швеції.

Своєю чергою, Зеленський наголосив, що було деталізовано домовленості  між країнами щодо виробництва БМП CV90 в Україні – локалізацію виробництва, ремонт, тощо.

«Це дуже важливо для нас, це приклад того, що безпекова співпраця та співпраця у виробництві повністю відображає єдність наших цінностей», – заявив президент.

Раніше Україна, Чехія та Словаччина підписали декларацію про наміри співпрацю в придбанні та експлуатації шведських бойових машин піхоти CV90. Вона була укладена на полях зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» 15 червня в Брюсселі.

Україна висловила зацікавленість у закупівлі до 1000 таких БМП. Також українські військові вже використовують на фронті шведські бойові машини піхоти у версії CV9040C.

Домовленість підтримає зусилля щодо узгодження вимог збройних сил усіх трьох держав та пошуку можливостей для співпраці у підготовці до виробництва, внутрішньому виробництві, експлуатації, навчанні та обслуговуванні шведських БМП.

CV90 MkIV – це найсучасніша версія БМП CV90, виробництво якої почалося ще на початку 90-х. Цей варіант отримав потужній 1000-сильний двигун Scania та нову підвіску, завдяки чому  вантажопідйомність машини зросла на 2 тонни.

Бронезахист БМП захищає від влучання 30-мм снарядів у передній проекції та від кругового обстрілу із кулеметів калібру 14,5-мм.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також БМП опціонально може комплектуватись системами активного захисту та навісними елементами додаткового бронювання.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: