Четвер, 17 серпня 2023 14:55

Волонтери зібрали кошти на 10 тисяч FPV-дронів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, фонди «Повернись живим», United24 та банк «Монобанк» у рамках операції «Єдність» зібрали кошти для придбання FPV-дронів.

Загалом волонтери зібрали 235 мільйонів гривень за три дні. На отримані кошти планують прибати 10 000 ударних FPV-дронів.

Директор фонду «Повернись живим» Тарас Чмут поділився деякими деталями замовлення на безпілотники.

«Проєкт дуже швидкий – дрони очікують отримати вже в найближчі тижні, а бойові частини до них – за 3-5 тижнів. Ми отримаємо не всі десять тисяч одномоментно, вони будуть надходити партіями. Це швидка поставка і вони будуть закривати потреби тут і зараз», — розповідає Тарас Чмут.

За словами керівника фонду, виготовлятиме безпілотники іноземний виробник, який спеціалізується на цьому. Він запевнив, що вироби якісні та мають хороше співвідношення ціни та якості. Також обрана компанія здатна закрити замовлення у короткі терміни.

А от виробництвом вибухової частини для безпілотників займатиметься український виробник. Фонд проаналізував пропозиції кількох виробників та обрав найкращого.

«Від низки фірм ми отримали пропозиції та обрали найоптимальнішу. Вироби будуть кодифіковані та допущені до експлуатації, з засобами ініціації, тобто безпечні. Вони вже пройшли певний рівень апробації у військах», – розповів керівник фонду.

Загалом для майбутніх безпілотників зроблять два типи бойових частин: бронебійну кумулятивну та уламково-фугасну для ураження живої сили та укріплень.

«Для нас було важливо, щоб ми не просто купляли безпілотник. Придбання лише носія створює певні ризики, оскільки у вас з’являється засіб, але до нього ще треба бойова частина.

Ризик в тому, що ви цю бойову частину почнете робити власноруч, час від часу воно буде у вас раптово вибухати або не спрацьовувати у потрібний момент. А тут буде готовий надійний виріб», – наголосив Тарас Чмут.

Придбані ударні безпілотники офіційно будуть передані безпосередньо військовим через командування Сил логістики.

Очікується, що дрони будуть передані операторам Сил спеціальних операцій, військовим підрозділам у складі кількох оперативно-тактичних угрупувань, а також у сформовані раніше роти ударних БПЛА.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, «Ми закриємо лінію фронту умовно від Харківщини до Херсонщини, і це будуть доволі великі кількості», – запевнив керівник фонду «Повернись живим».




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: