Субота, 05 серпня 2023 10:23

«Азов» посилили новою бронетехнікою

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, бригаду національної гвардії «Азов» посилили новою бронетехнікою українського та західного виробництва.

Під час боїв за Маріуполь у 2022 році тоді ще полк «Азов» втратив усю свою важку техніку. Проте з середини минулого року підрозділ почав відновлення боєздатності та був реформований у бригаду.

На опублікованих кадрах тренувань бригади можна помітити український бронетранспортер БТР-4 у так званій «іракській» комплектації з двигуном 3ТД. Машина виготовлялась для відміненого іракського контракту, її можна упізнати за характерним вихлопним колектором.

Також на озброєння бригаді були передані танки Т-64БВ, один з яких був дообладнаний протикумулятивними решітками в бортах та кормі башти.

Підрозділи бригади також отримали і зразки іноземного озброєння, в тому числі гусеничні бронетранспортери М113. На фото одна з машин оснащена захищеною туреллю зі встановленим в ній великокаліберним кулеметом M2HB Browning калібру 12,7-мм.

З минулого року Сполучені Штати та низка інших союзників передали сотні цих машин різних модифікацій в рамках військової допомоги. На фото зображена, імовірно, машина передана із США.

В травні бригада також була укомплектована американськими бронемашинами MaxxPro та броньованими позашляховиками HMMWV. Бронетехніку перефарбували у новий камуфляж «Чорнозем», який нанесла команда з Civil Resistance and Assistance Foundation (CRAF).

Окрім бронетехніки західного виробництва бійці бригади також активно експлуатують піхотне озброєння іноземного походження. Так, більшість гвинтівок бійців виготовлена у калібрі 5,56 НАТО, наприклад, Colt C7 та C8, котрі є канадськими та нідерландськими ліцензійними копіями американських M16 та M4 відповідно.

Також на озброєнні бригади було помічено західні кулемети M249 та болгарські копії кулеметів ПКМ відомі під назвою MG-1M.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, раніше стало відомо, що волонтери на кошти благодійної організації Сергія Притули модифіковують трофейний російський танк Т-62 спеціально для бійців «Азову».




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: