Вівторок, 01 серпня 2023 10:03

Україні сьогодні передадуть перші САУ Zuzana 2

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Україні у вівторок, 1 серпня, передадуть дві колісні самохідні гаубиці Zuzana 2 словацького виробництва.

Це будуть перші САУ, закупівлю яких профінансували Данія, Німеччина та Норвегія в рамках військової допомоги.

Загалом у рамках цього спільного проєкту Сили оборони України отримають 16 самохідних 155 мм Zuzana 2.

На початку жовтня 2022 року повідомлялося, що Німеччина спільно з Данією та Норвегією профінансують для України виробництво і постачання словацьких 155 мм колісних самохідних артилерійських установок Zuzana 2.

Вартість цього контракту, за даними ЗМІ, складає 93 млн євро.

Також нагадаємо, що у червні минулого року Україна і Словаччина підписали контракт на постачання восьми самохідних гаубиць Zuzana 2 калібру 155 мм. Останню з них Україна отримала 16 січня 2023 року.

Президент Володимир Зеленський 7 липня цього року повідомив, що Україна підписала контракт зі Словаччиною на постачання 155-мм самохідних артилерійських установок Zuzana 2.

Вартість нового контракту не називають, але відомо, що йдеться про виробництво 16 самохідних гаубиць.

Україна та Словаччина також домовилися про спільну розробку нової самохідної гаубиці калібру 155 мм. Мета двосторонньої співпраці – адаптація словацької самохідної гаубиці Eva до українських вимог та інтеграція технічних рішень від українських партнерів.

Zuzana 2 – 155 мм колісна САУ виробництва словацької компанії ZTS Special. Це розвиток самохідної гаубиці Zuzana калібру 155 мм. Артустановка завдяки стволу довжиною 52 калібри здатна уражати цілі на максимальній дистанції до 40 км. Гаубиця має автомат заряджання.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, башта словацької САУ повертається на 360 градусів, а завдяки автоматизації процесів управління її екіпаж складається із 3 військовослужбовців.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: