Середа, 19 липня 2023 10:58

Країни Бенілюксу передадуть Україні партію БТР M113

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Бельгія, Нідерланди та Люксембург профінансують передачу Україні бронетранспортерів М113.

Міністерка оборони Бельгії Людивін Дедондер зазначила, що країни Бенілюксу підтверджуємо незмінну рішучість підтримувати Україну у відповідь на неприйнятну російську агресію.

Бронетранспортери M113 будуть придбані в промисловості й відремонтовані. Разом із технікою Україна також отримає необхідні запасні частини.

Ці М113 будуть оснащені дистанційно керованою системою озброєння і установкою для кулемета калібру 7,62 мм або 12,7 мм.

Кількість БТР і терміни їхнього передання Україні традиційно не розголошуються, але вказується, що це станеться протягом наступних кількох місяців.

«Цією безоплатною допомогою ми показуємо, що продовжуємо підтримувати Україну проти російської агресії», – зазначили у спільній заяві міністри оборони Бельгії Людивін Дедондер, Нідерландів Кайса Оллонгрен та Люксембургу Франсуа Бауш.

Також повідомляється, що бронетранспортери передаються на прохання Збройних Сил України. Імовірно, бронетранспортери будуть передані саме з Бельгії за підтримки Нідерландів та Люксембургу.

У черні цього року повідомлялось, що Рада міністрів Бельгії схвалила 15-й пакет військової допомоги Україні у якій увійшли ці бронетранспортери.

M113 бельгійська армія зняла з озброєння понад десять років тому. Станом на 2010 рік у Бельгії залишалося близько 747 M113 у різних варіаціях.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в цілому на озброєнні української армії перебувають сотні бронетранспортерів M113, які поставили Україні Сполучені Штати та країни Європейського Союзу.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: