Четвер, 13 липня 2023 10:01

Австралія передасть бронетехніку для України

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, уряд Австралії передасть новий пакет оборонної допомоги Україні, у ньому будуть бронемашини Bushmaster.

Бронеавтомобілі Bushmaster виробництва австралійського підрозділу міжнародної компанії Thales вже не вперше потраплять на озброєння Сил оборони. Вони використовуються ще з весни минулого року та брали активну участь у Харківській наступальній операції.

Загалом із початку російського вторгнення Австралія передала Україні 90 бронемашин цього типу кількома партіями. З новим траншем їхня кількість має зрости до 120 одиниць.

Частина техніки передана у комплектації з легким дистанційним бойовим модулем від компанії EOS, на який наші військові встановлювали кулемети калібрів 7,62 та 12,7 мм, а також автоматичні 40-мм гранатомети Mk.19.

Керування з бойового модулю виводиться на пульт оператора, розташованого поряд з місцем водія.

Решта машин надходила у простішій комплектації – з відкритими турелями зі станком для встановлення вище озвученого озброєння.

Українські військові високо оцінили захисні якості броньованої машини:

«Хочу сказати, що австралійський Bushmaster зарекомендував себе достатньо непогано. На початку війни ми не мали транспорту з таким рівнем протиосколкового захисту, а ця машина дуже добре тримає осколки. Коли ми виїздили з міста Лисичанськ, у нас був випадок, як просто біля колеса машини розірвалася 82-га міна.

Тоді лише колесо пошматувало, але ми успішно доїхали й увесь особовий склад залишився живим та неушкодженим», – розповів військовослужбовець Володимир.

Bushmaster PMV – австралійський мінозахищений бронеавтомобіль виробництва компанії Thales Australia. Його масове виготовлення розпочалося в 2005 році.

Бронеавтомобіль здатний перевозити 9 бійців. Він забезпечує захист від стрілецької зброї та вибухів міни (6 кг тротилу), що відповідає стандарту STANAG4569.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, машина вагою у 12,4 тонни оснащена 6-циліндровим турбодизельним двигуном Caterpillar 3126E потужністю 330 к.с., що дозволяє розганяти її до 100 км/год по шосе.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: