Середа, 05 липня 2023 09:49

У Словаччині для України збирають машину розмінування Bozena-5

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, словацька компанія Way Industries розпочала збирати для України нову машину розмінування Bozena-5.

Кошти на неї збирають волонтери через ініціативу Darcek pre Putina («Подарунки Путіну»). На цей час зібрано 263 000 євро. Це становить понад 40% вартості самої машини Bozena-5.

Згідно з угодою між організаторами збору та виробником, компанією Way Industries, після оплати 200 тисяч євро має розпочатися виробництво Bozena-5.

«Ми готові виконати взяті на себе зобов’язання та доставити Bozena в Україну у необхідній якості та вчасно. На цьому ми можемо заявити, що розпочинаємо виробництво», – заявив представник компанії.

Bоzena-5 має бути виготовлена не пізніше листопада і до кінця року буде доставлена ​​до України.

Цільова сума для закупівлі Bozena-5 для розмінування словацького виробництва з іншими послугами становить 650 тисяч євро.

У вартість також входить навчання, додаткове обладнання та транспортування до місця призначення.

Логістикою проєкту займається некомерційна організація Team4Ukraine.

За планами після успішного завершення збору Team4Ukraine забезпечить доставку Bozena-5 до рятувальників Херсонської області, які займаються розмінуванням.

Нагадаємо, в Україні вже працюють машини від цієї компанії. До розмінування звільнених територій Харківської області залучили розрахунок саме дистанційно-керованої системи розмінування Bozena-5.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, машина здійснює примусову детонацію або ліквідацію протипіхотних мін натискної чи натяжної дії, а також протитанкових мін із зарядом, еквівалентним до 9 кг тротилу.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: