Субота, 22 квітня 2023 09:59

На озброєнні України з’явились шведські РЛС виробництва Saab

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на озброєнні українських військ помітили шведські радіолокаційні комплекси Giraffe 75.

В складі ЗСУ помітили імпульсно-доплерівські радари малої дальності Giraffe 75, котрі також відомі в шведській армії під індексом PS-90 Giraffe.

Ці радіолокаційні комплекси призначені для роботи в єдиному комплексі із зенітно-ракетними комплексами малої дальності RBS-70, RBS-90 та Skyguard. Вони забезпечують дальність виявлення повітряних цілей на відстані до 75 км.

PS-90 Giraffe – це шведський мобільний двокоординатний доплерівський радар, розроблений компанією Saab.

Він здатен виявляти повітряні цілі на максимальній відстані до 75 км та висоті до 10 км. Радар може автоматично захоплювати до 15 цілей і автоматично супроводжувати до 20 цілей.

PS-90 Giraffe двокоординатний  – він виявляє літак у двох вимірах: на відстані та напрямку. Він може виявляти як літаки, так і вертольоти, що зависають.

Комплекс встановлений на шасі повнопривідних тривісних вантажівок Tgb-40, проте може бути змонтований і на гусеничному транспортері Bv-206 та інших транспортних засобах.

Радар змонтований на 13-метровій щоглі, загальний час розгортання РЛС становить трохи більше 5 хв.

Розрахунок РЛС складається з п’яти осіб,  що забезпечують стеження за трьома цілями в ручному режимі. Радар здатен забезпечувати цілевказанням до дев’яти вогневих розрахунків.

Інформація про цілі попадає на пульт бойового управління, звідки може бути спрямована на конкретні пускові установки. У цьому випадку оператор ПЗРК отримує інформацію про ціль у форматі звукового сигналу в навушниках.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, його тональність залежить від положення цілі щодо пускової установки. Час реакції комплексу становить 4-5 секунд.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: