Четвер, 20 квітня 2023 11:58

ЗСУ отримали потужний вітчизняний бронеавтомобіль «Варта-Редут»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українські захисники опублікували фото поруч із бронеавтомобілем «Варта-Редут», який випускає компанія «Українська Бронетехніка».

Цю машину демонстрували ще у 2016-му році на стенді виставки «Зброя та Безпека». Також, були повідомлення, що на цій машині, яку неофіційно називають «Крокодил», час від часу, тренуються українські спецпризначенці.

Але після повномасштабного вторгнення жодних згадок про цю бронемашину не було. І ось вона, схоже, таки потрапила у розпорядження ЗСУ. Не виключено, що компанія налагодила виробництво цих машин вже після початку великої війни. Хоча, офіційно жодних подробиць не повідомляється.

Нагадаємо, компанія «Українська Бронетехніка» виготовляє дві модифікації бронемашини «Варта». Перша - так звана, звичайна «Варта» – це броньований автомобіль з колісною формулою 4х4.

Але, крім цього, компанія-виробник розробила і більш потужну версію «Варти», а саме: «Варта-Редут». Цей бронеавтомобіль класу MRAP, на відміну від звичайної «Варти» має три осі і колісну формулу 6х6. Машину створено на базі шасі ЗІЛ-131.

 «Варта-Редут» отримала протикульовий захист кабіни, десантного відсіку та двигуна – класу ПЗСА-4. Особливістю «Варти-Редут» є посилений протимінний захист, про що говорить V-подібна бронекапсула.

В десантному відсіку вздовж бортів встановлено 12 сидінь із протимінним захистом – без жорсткого кріплення до підлоги.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в даху – 6 відкидних люків. Є також кондиціонер, обігрівач та система витяжки порохових газів.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: