Вівторок, 04 квітня 2023 09:51

ЗСУ захопили ворожий арктичний всюдихід

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ЗСУ захопили на передовій рідкісний російський гусеничний всюдихід ДТ-10 «Витязь», який був створений спеціально для арктичних умов.

На одному з напрямків військові ЗСУ зняли на відео захоплений броньований гусеничний всюдихід ДТ-10. Судячи зі стану машини, вона дісталась зламаною, що унеможливило її евакуацію власним ходом.

Наразі це перша відома машина цього типу, що була захоплена вцілілою в ході російсько-української війни.

Автори відео не вказали, де саме була захоплена машина, проте відомо, що у Росії така техніка надходила на озброєння 200 мотострілецької бригади, котра наразі веде бої поблизу Авдіївки.

Останнього разу подібна техніка потрапляла до рук Сил оборони в березні минулого року. Тоді під час одного з рейдів на Харківщині було знищено один із гусеничних всюдиходів.

ДТ-10 – це дволанковий всюдихід на гусеничному ходу, який виготовляє російський Ішимбайський завод транспортного машинобудування.

Він був розроблений в Радянському Союзі спеціально для роботи в складних умовах. Одна з основних задач машини – перевезення важких вантажів в екстремальних погодних умовах у складній місцевості, як-от болото, пісок чи сніг.

Компонування дволанкових транспортерів сімейства «Витязь» виконане за причіпною схемою з’єднання двох зварних герметичних корпусів-ланок.

У першій ланці – обладнана автономними системами обігріву та вентиляції кабіна екіпажу на 4-7 осіб, моторно-трансмісійне відділення та кузов із тентом. Друга ланка може бути виконана у вигляді кузова або для монтажу обладнання.

ДТ-30 вагою 21 тонну й може транспортувати до 10 тонн вантажу.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, він оснащений танковим дизельним двигуном В-46, який взаємозамінний з танками Т-72А та спецмашинами на його шасі, котрі є розповсюдженими в пострадянських арміях.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: